Pohjanpalo päästettiin irti – Huuhkajat voitokkaita vieraissa

Joel Pohjanpalo pelasi keskiviikkona ensimmäiset minuuttinsa Suomen jalkapallomaajoukkueessa, kun Huuhkajat nujersi Kyproksen 3-0 vuoden viimeisessä maaottelussaan.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen päästi Pohjanpalon kentälle 20 minuuttia ennen täyttä peliaikaa. Teemu Pukki sai tehdä tilaa HJK:n teinisensaatiolle.

Pohjanpalolle avautui maalintekopaikka 81. minuutilla, mutta hyvin vastaan tullut Kypros-vahti Antonis Georgallides vei pallon suomalaishyökkääjän jaloista.

Suomi viimeisteli kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla. Riku Riski vapautti vajaan vartin kohdalla Teemu Pukin, joka sijoitti pelivälineen varmasti verkkoon. Perparim Hetemaj niittasi 2-0-maalin rangaistuspotkusta 28. minuutilla.

Toni Kolehmainen sinetöi Suomen voiton tykitettyään illan viimeisen maalin 85. minuutilla.

Myös Kypros sai pallon maaliin vapaapotkutilanteesta toisen jakson loppupuolella, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Suomi jatkaa MM-karsintojaan maaliskuussa Espanjan vieraana. Sitä ennen joukkue kohtaa Israelin maaottelussa helmikuussa.