Mainos

Pohjanmeren lauttapalo ohi

Pohjanmerellä tulipalosta kärsinyt matkustaja-alus on saapunut Norjaan yöllisen lauttapalon viivästytettyä sitä noin kahdeksan tuntia.

Tanskalainen autolautta Princess of Scandinavia saapui illan suussa kahdeksan tuntia aikataulusta jäljessä Kristiansandiin Norjaan sen jälkeen, kun lautalla aiemmin syttynyt tulipalo oli saatu sammutettua.

Pohjanmerellä liikennöivä lautta oli eilen matkalla Newcastlesta Englannista Göteborgiin Kristiansandia kautta, kun tuli syttyi lautan konehuoneiden välissä, ja levisi laivan savupiippuun. Miehistö sai kuitenkin palon sammutettua, eikä kukaan laivan 884 matkustajasta loukkaantunut. Laiva pääsi jatkamaan matkaansa kello neljän jälkeen lauantaiaamuna.

Alus oli tulipalon syttymisen aikaan 240 kilometrin päässä Skotlannin Aberdeenin rannikosta. Laivan kapteeni ei määrännyt matkustajien evakuointia. Tieto tulipalosta aloitti kuitenkin laajat pelastustoimet. Paikalle lähetettiin ainakin viisi helikopteria ja lähistöllä liikkuneet laivat määrättiin aluksi hälytystilaan. Laiva ajelehti jonkin aikaa tulipalon sammuttamisen jälkeen. Varhain aamulla moottorit saatiin jälleen käytiin.

Laivan matkustajista 428 oli ruotsalaisia, 246 brittejä, 71 norjalaisia ja 13 tanskalaisia. Miehistöä aluksessa oli 126. Muutaman matkustajan kerrottiin kärsineen shokista.

Princess of Sea -aluksen omistaa tanskalainen DFDS Seaways -yhtiö. Alukseen mahtuu 350 ajoneuvoa. Autolautta on rakennettu vuonna 1976.

(MTV3-AFP-Reuters-TT-NTB-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.