Mainos

Pohjanmaan kettutarhaajat pohtivat jatkotoimia

Pohjalaisten turkistarhaajien vahingot rehun aiheuttamasta botuniilimyrkytyksestä nousevat miljooniin euroihin. Kaikki vahinkoja kärsineet tarhaajat aikovat kuitenkin jatkaa elinkeinoa.

Turkistarhaajien vahingot rehun aiheuttamasta botuniilimyrkytyksestä noussevat yli neljän miljoonan euron. Turkistarhaajat olivat tänään koolla sopimassa rehuonnettomuuden jälkihoidosta.

Tänään on vahvistunut, että yli 60 pohjalaista tarhaaja menetti kaikkiaan 50 000 kettua rehun aiheuttamaan botuliinimyrkytykseen. Sen sijaan ei vielä tiedetä, moniko menetetty kettu oli siitoiseläin ja mitkä ovat tarkat taloudelliset vahingot. Turkiseläinten kasvattajien liitton toiminnanjohtajan Gustav Smulterin mukaan vahinkojen kustannushaarukka liikkuu neljän ja kuuden miljoonan euron välillä.

Sekin on vielä osin epäselvää, kuinka paljon vahinkoja saadaan korvattua. Huomenna alkavat neuvottelut valtiovallan osuudesta.

Kuolleitten eläinten polttaminen aloitettiin Teerijärvellä lauantaina ja työ jatkuu vielä päiviä. Tänään pidetyissä tarhaajien kokouksissa elinkeinosta luopujia ei kuitenkaan löytynyt, vaan kaikki vahinkoja kärsineet aikovat jatkaa elinkeinoa.

- Kyllä nämä tarhaajat vielä jaksavat ponnistella ja myös kollegat ovat kyllä valmiita auttamaan, esimerkiksi hankkimaan uusia siitoseläimiä. Myös siitoseläinpankkeja ollaan perustamassa, Smulter kertoo.

Lähiaikoina odotetaan selvyyttä rehun myrkyttymisen syyhyn. Rehusekoittamo on saanut raaka-aineensa neljältä teurastamolta. Joka tapauksessa lähiaikoina rehukeskukset pohtivat raaka-aineensa valvonnan tehostamista.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 14.10.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.