Mainos

Pohjanmaalla virkistäydyttiin ranskan kerhossa - katso video

Miinalaiva Pohjanmaan henkilöstö saapui tänään tyytyväisenä pitkältä matkaltaan Afrikan itärannikolta.

- Se oli erinomainen reissu kaiken kaikkiaan. Tehtävät olivat monipuolisia ja vaativia ja saaimme hyvän mittarin meidän osaamisestame. Alus ja henkilöstö pärjäsivät hyvin meille uudessa operaatiossa, kehui miinalaiva Pohjanmaan tykistövahtipäällikkö Anna Eronen.

Erosen mielestä miehistön koulutus valmisti hyvin operaatioon, vaikka lähtö olikin kiireinen.

- Tämä operaatio osoitti muun muassa sen, että meidän yleinen asevelvollisuutemme toimii. Henkilöstöstä puolet oli reserviläisiä, Eronen muistuttaa.

Erosen mukaan reissussa oli tärkeää päästä välillä virkistäytymään.

- Meillä oli aika paljon erilaisia vaihtoehtoja. Fyysisen kunnon ylläpitäminen oli ensiarvoisen tärkeää. Sen lisäksi meillä oli erilaista wellfare-toimintaa. Oli ranskan kielen kerhoa ja elokuvailtoja sekä virkistäytymismatkoja satamissa, Eronen luettelee.

"Rosvojen vapauttaminen pettymys"

Pohjanmaan päällikkö, komentaja Mika Raunu arvioi, että kolmen kuukauden rauhanturvatehtävä Afrikan itärannikolla onnistui erinomaisesti.

Huhtikuussa Pohjanmaa otti kiinni 18 epäiltyä merirosvoa Arabianmerellä. Komentaja Raunu myöntää, että epäiltyjen vapauttaminen ilman oikeudenkäyntiä oli pettymys.

Suurimman osan matkasta Pohjanmaa suojasi meriliikennettä Adeninlahdella ja Intian valtamerellä. Lisäksi miinalaiva suojasi avustuskuljetuksia Somaliaan.

Pohjanmaa kulki nyt päättyneen tehtävänsä aikana pitemmän matkan kuin maailman ympäri. Alus selvisi koko matkan ilman vakavia teknisiä vikoja, mikä on komentaja Raunun mukaan hyvä saavutus.

Miinalaiva Pohjanmaalla oli rauhanturvatehtävässä noin 90 hengen miehistö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.