Mainos

Pohjanmaalla erityisen paljon vaarallisia kolareita

Pohjanmaan kunnat erottuvat Liikennevakuutuskeskuksen tilastoissa kuntina, joissa sattuu väkilukuun suhteutettuna eniten henkilövahinkoihin johtavia auto-onnettomuuksia.

Suhteessa vähiten vakavia kolareita ajetaan Helsingissä.

Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan tänä keväänä Pohjanmaalla on kaahattu tavallista enemmän. Hurjastelu näkyy silti onnettomuuksien muodossa jo aiempien vuosien tilastoissa. Liikennevakuutuskeskuksen vuoden 2012 tilastossa kuudesta kärkikunnasta viisi on pohjanmaalaisia.

Eniten henkilövahinkoja suhteessa väkilukuun on sattunut Kauhajoella, jossa kolarien uhreja oli yli yhdeksän tuhatta asukasta kohden. Tilaston kärjestä löytyvät myös Pietarsaari, Seinäjoki, Kurikka ja Lapua.

Ylikonstaapeli Päiviö Roukala Pohjanmaan poliisilaitokselta selittää tilastoja alueen maantieteellä.

– Meillä täällä Pohjanmaalla on hyvin laakeata ja paljon pitkiä suoria. Niillä on helppo ajaa lujaa, ja sitten toisaalta niillä myös ihan nukahdetaan rattiin – itse epäilen että sekin vaikuttaa. Vaikka ajetaan ihan rauhallisesti niin aamuyön tunteina uni yllättää, Roukala sanoo. 

Toinen maakunnan erottumiseen vaikuttava tekijä ovat pitkät välimatkat. Liikenneturvallisuustutkija Niina Sihvolan mukaan pohjanmaalaisille kuskeille ajokilometrejä kertyy suhteellisen paljon, sillä Pohjanmaalle ja sieltä pois on myös paljon liikennettä.  

Neljä nuorta kuoli lauantaina Toholammilla sattunneessa ulosajossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja