Pohjalaisisäntä nappasi tangokuningasta rinnuksista: "Älä ole noin vaatimaton"

Tangokuningas hehkuu rauhallisuutta, sympaattisuutta ja määrätietoisuutta, mutta samaan aikaan oikeanlaista vaatimattomuutta. Eräs pohjalaisisäntä toivoi tosin näkevänsä lavalla enemmän revittelyä.

Uudeksi tangokuninkaaksi valittu Kyösti Mäkimattila kantaa kruunua kädessään ja asettaa sen pöydälle. Mäkimattilan olemus hehkuu rauhallisuutta, sympaattisuutta ja määrätietoisuutta, mutta samaan aikaan oikeanlaista vaatimattomuutta. Ehkä juuri siksi hän saapui paikalle kruunu kädessä, nöyränä.

– Varsinaissuomalainen kotikasvatus ja tangokuninkaan titteli ovat aika ristiriitaisia keskenään, joten olen ajatellut ulkoistaa ne.

Tangolaulaja Kyösti Mäkimattilalla ei ole perhettä, vaan hän on armoton naistenmies ja hurmuri, mutta Kyösti Mäkimattila saattaakin olla perheenisä, toteaa tuore tangokuningas.

Tarkemmin hän ei perheasioitaan halua kertoa, mutta muutama prinsessa kotoa ainakin löytyy.

– Kyllä minulta kysyttiin, että olemmeko me nyt perheen prinsessoja, kun iskä on kuningas.

Pohjalaisisäntä nappasi rinnuksista kiinni

Miehen vaatimattomuus herätti tangoviikon aikana ihmetystä suorissa pohjalaisissa.

– Joku täkäläinen isäntä otti minua rinnuksista kiinni ja riuhtaisi porttikongiin sekä tokaisi, että älä ole noin vaatimaton, kun olet noin pirun hyvä. Revittele vähän, kertoo Mäkimattila.

Seuraavana päivänä Mäkimattila päätti revitellä esiintymisensä aikana ja eturivissä isäntä oli tyytyväinen.

Tuoreesta tangokuninkaasta löytyy siis monta puolta ja samaa mieltä on vieressä säteilevä tangokuningatar Heidi Pakarinen.

– Kyösti on sielukas, sydämellinen ja hyvin hauska. Upean karisman lisäksi hän on ihan hillittömän komea, sanoo Pakarinen.

Tanssi kuningattaren kanssa sulatti yleisön

Tangofinaalissa lauantai-iltana Mäkimattila voitti kaksintaistelussa Leif Lindemanin. Molemmat esittivät viimeisenä kappaleen Siks oon mä suruinen tuoreen tangokuningattaren kanssa. Mäkimattila sai yleisön hurraamaan taivuttamalla kuningattaren tangon pyörteisiin kesken esityksen.

– Emme hae pelkästään laulukilpailun voittajaa, vaan tämän tehtävän hoitajaa vuodeksi. Kyösti vastaa kokonaisuutena parhaiten sitä roolia, sanoo tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki.

Ennen finaalia Mäkimattila totesi, että 37 vuotta on täydellinen ikä tulkita tangoa. Tämä piti tänä vuonna paikkansa, sillä Mäkimattila ja Pakarinen ovat molemmat 37-vuotiaita.

(MTV3 – STT)

Lue myös:

    Uusimmat