Mainos

Pohjalainen korvauksiin lääkärikirjoituksistaan

Vaasan käräjäoikeus on määrännyt Pohjalainen -lehden maksamaan 260 000 markan korvaukset lääkärille. Lääkäri vaati alunperin 2,4 miljoonan markan korvauksia, koska lehdessä oli väitetty, että hän oli tehnyt humalassa virkavirheen, joka oli johtanut potilaan kuolemaan.

Oikeus

Lehti puolustautui sillä, että sen mukaan potilasturvallisuutta käsitelleisiin kirjoituksiin oli journalistinen peruste. Oikeus katsoi, että lehden syytökset olivat erittäin vakavia ja lääkärin kunniaa syvästi loukkaavina. Henkisestä kärsimyksestä lääkäri sai 200 000 markan korvauksen ja taloudellisesta menetyksestä 60 000 markkaa.

Kyse on yhdestä suurimmista henkisestä kärsimyksestä määrätyistä mediavahingonkorvauksista. STT:n doping-syytöksillä herjaama Jari Räsänen sai viime kesänä suuremmat korvaukset, 350 000 markkaa. Tässä tapauksessa Vaasan käräjäoikeus piti korvausta alentavana seikkana sitä, että Pohjalaisen levikki Seinäjoen alueella on pienehkö, eivätkä kirjoitukset tulleet yhtä monen ihmisen tietoon kuin esimerkiksi valtakunnallisessa iltapäivälehdessä julkaistut kirjoitukset. Toisaalta oikeus piti kirjoituksissa esitettyjä tietoja poikkeuksellisen vakavina ja lääkärin on oikeuden mukaan ollut vaikea puhdistautua lehden hänelle antamasta tahrasta. Tässä jutussa oli kyse vain korvauksista. Aikaisemmin lehden toimittaja on tuomittu herjauksesta Vaasan hovioikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.