Mainos

PN:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat valittu

Paavo Rintalan romaani Faustus ja Peter Sandelinin runokokoelma Tystnader, ljud (Hiljaisuuksia, ääniä) ovat ehdolla Suomesta Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajiksi. Sandelinin runokokoelma on ilmestynyt vuonna 1998. Teosta ei ole käännetty suomeksi. Rintalan Faustus julkaistiin vuonna 1996. Kirjailija Paavo Rintala kuoli viime elokuussa. Hän oli syntynyt vuonna 1930.

Palkintokomitea valitsee kirjallisuuspalkinnon voittajan tammikuussa Helsingissä. Palkintosumma on 350 000 Tanskan kruunua eli noin 275 000 markkaa. Edellisen kerran voitto tuli Suomeen vuonna 1998, jolloin suomenruotsalainen kirjailija Tua Forsström palkittiin runokokoelmastaan Efter att ha tillbringat en natt med hästar (Vietettyään yön hevosten joukossa). Palkinto luovutetaan voittajalle maaliskuussa Kööpenhaminassa Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto on myönnetty vuodesta 1962. Kukin pohjoismaa saa asettaa ehdolle kaksi teosta. Tämän lisäksi Färsaarten, Grönlannin ja saamelaisalueen kirjailijayhdistykset voivat nimetä yhden teoksen kukin. Pohjoismaiden kulttuuriministerien valitseman palkintokomitean suomalaiset jäsenet ovat kirjailija Mary-Ann Bäcksbacka ja pääjohtaja Maria-Liisa Nevala.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.