Mainos

PMJ Autometicin tulos tappiolle

Elektroniikkateollisuudelle automaatiolaitteita valmistavan PMJ Automecin viime vuoden tulos painuu noin 7 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuotta aiemmin yhtiö teki 1,1 miljoonan euron voiton. Yhtiön liikevaihto kasvoi yli puolella noin 62 miljoonaan euroon, mutta sekin jäi tavoiteltua pienemmäksi.

PMJ julkisti tänään ennakkotietoja tuloksestaan, mutta ei antanut uutta ennustetta tämän vuoden näkymistään. Tiedotteessaan yhtiö listaa ison joukon selityksiä sille, miksi tuloskehitys jäi odotetusta. Sitä heikensi mm. kolmen ison asiakasprojektin siirtyminen vuoden 2001 alkupuolelle. Lisäksi kolme yhteisarvoltaan noin 2 miljoonan euron linjatoimitusta Ruotsissa peruuntui.

Asiakaskohtaisten moduulien valmistaminen PMJ Automec Sweden AB:ssa Ruotsissa on osoittautunut raskaasti tappiolliseksi. Yhdysvaltain myyntikään ei yltänyt tavoitteisiin ja tuotekehityskuluja kertyi yli kolme miljoonaa euroa. Myös viime vuoden aikaan käydyt fuusioneuvottelut ja muut yritysjärjestelyt aiheuttivat merkittäviä ylimääräisiä kuluja. PMJ oli menossa yhteen JOT Automationin kanssa, mutta hanke peruuntui.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.