Mainos

PMJ automeciltä tulosvaroitus

Elektroniikkavalmistaja PMJ automecin tulos jää ennakoitua heikommaksi heikon tilauskannan ja liikevaihtokehityksen vuoksi.

PMJ automecin tämän vuoden tulos jää viime vuotta heikommaksi. Yhtiö on joutunut arvioimaan uudelleen erityisesti Yhdysvaltoihin tekemiensä investointien tuotto-odotuksia.

Maailman talouden epävakaa tilanne on hidastanut PMJ:n asiakkaiden investointeja myös muilla markkina-alueilla kuin pelkästään Yhdysvalloissa. Syyskuun loppuun asti PMJ:n liikevaihto oli samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Kuluvan vuosineljänneksen heikko tilauskanta- ja liikevaihtokehitys johtanee noin 15-20 % heikompaan koko vuoden liikevaihtoon edelliseen vuoteen verrattuna eli noin 50 miljoonaan euroon.

Sisäisistä tehostamistoimenpiteistä huolimatta PMJ:n tulos koko vuoden osalta tulee olemaan edellistä vuotta heikompi. Henkilöstön vähennyksillä ja lomautuksilla saavutettavat kustannussäästöt alkavat vaikuttaa vuoden 2002 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. PMJ:ssä jatketaan myös konsernin muiden toimintojen kustannusten leikkaamista.

PMJ:n tilauskanta on tällä hetkellä 8,5 miljoonaa euroa. Uusia tilauksia on lokakuun alusta lähtien saatu 6,7 miljoonaneuron edestä. PMJ on viimeaikaisten tehostamistoimenpiteiden johdosta saavuttanut tilanteen, jossa se tämän vuoden liikevaihtotasollakin saavuttaisi vuonna 2002 sekä positiivisen tuloksen että kassavirran.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.