Mainos

PMJ Automec kaatoi JOT-fuusion

Elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaatioihin erikoistuneen PMJ Automecin yhtiökokous hylkäsi tänään sulautumisen JOT Automationin kanssa.

Jorma Terentjeff

Yhtiökokouksessa annetuista äänistä 97,85 prosenttia oli fuusiota vastaan. Myös PMJ:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Markku Jokela vastusti yhdistymistä. Fuusion kariutumisen taustalla vaikutti JOT:n viime viikolla antama tulosvaroitus.

-En ollut kaatamassa tätä, koska näin suuri enemmistö oli vastaan. Yhtiökokouksessa esitettiin niin hirveä määrä osakkeiden lunastusvaatimuksia, ettei uudella yhtiöllä olisi ollut niihin varaa, Jokela totesi kokouksen jälkeen.

JOT:n toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoi olevansa täysin yllättynyt PMJ:n yhtiökokouksen kielteisestä päätöksestä. Mitään ennakkotietoa Terentjeffillä ei fuusion nurinmenosta ollut.

-Kyllä harmittaa, koska tässä meni valtava työ hukkaan. Fuusion valmistelu on ollut raskas ja kallis urakka, Terentjeff totesi. JOT piti yhtiökokouksen yhtäaikaa PMJ:n kanssa, mutta hallitus veti pois fuusiota koskevan esityksen kuultuaan, mitä PMJ:n yhtiökokouksessa oli tapahtunut. JOT ja PMJ ilmoittivat helmikuun lopussa aikeistaan lyöttäytyä yksiin. Yhtiöt laskivat tuolloin saavansa fuusiosta merkittäviä synergiaetuja sekä rahkeita vahvaan kasvuun.

Tulosvaroitus herätti huolta

Markku Jokelan mielestä PMJ:n osakkeenomistajia ei voi mennä arvostelemaan fuusion torjumisesta.

-Hankkeella ei ollut tällä kertaa läpimenon edellytyksiä. Jatkosta on vaikea sanoa mitään, tässä on sen verran pönttö sekaisin, Jokela sanoi. JOT antoi viime viikolla tulosvaroituksen, jossa se kertoi kasvupanostusten rasittavan yhtiön kannattavuutta lyhyellä aikavälillä. PMJ:n omistajien keskuudessa fuusiokumppanin ongelmat herättivät huolta.

-Nämä viime aikaiset käänteet ovat koskettaneet osakkeenomistajiamme voimakkaasti. Yhtiökokouksessa reaktiot olivat todella voimakkaita, Jokela sanoi. Molemmat yhtiöt vakuuttelivat tänään, että fuusion kariutuminen ei niiden jatkosuunnitelmiin sanottavasti vaikuta.

-Ei meiltä tässä syömähammasta viety. Jatkamme PMJ:n kanssa kilpailijoina, kuten tähänkin saakka, Terentjeff huomautti.

PMJ:stä todetaan, että fuusio oli yksi vaihtoehto liiketoiminnan kehittämiselle. Jatkossa PMJ aikoo toimia aiemman kasvustrategiansa mukaisesti. Yhtiö arvioi kannattavuutensa paranevan tänä vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.