Mainos

PLO: Palestiinan itsenäisyysjulistusta voidaan lykätä

Palestiinalaiset eivät todennäköisesti julista nykyistä palestiinalaisten itsehallintoaluetta itsenäiseksi valtioksi 13. syyskuuta kuten aiemmin on suunniteltu, Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n poliittisen osaston päällikkö Faruq Qaddumi arvioi tänään Kairossa.
-13. syyskuuta ei ole pyhä päivämäärä. Niin pitkään kun (Israelin ja palestiinalaisten väliset rauhan)neuvottelut jatkuvat, en usko, että 13. syyskuuta tapahtuu mitään, hän sanoi kaksipäiväisen arabimaiden ulkoministerikokouksen päätteeksi.

Quaddumin mukaan Lähi-idän tilanteesta keskustellaan jälleen YK:n huippukokouksen ohessa keskiviikkona, kun Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton tapaa erikseen palestiinalaisten ja Israelin johtomiehet. Rauhanneuvottelujen pahin kompastuskivi on ollut kysymys Jerusalemin asemasta. Qaddumi toisti, etteivät palestiinalaiset aio tinkiä vaatimuksestaan saada Itä-Jerusalem hallintaansa.

PLO:n 129-jäsenisen keskusneuvoston on määrä käsitellä itsenäisyysjulistusta ensi lauantaina Gazassa alkavassa kokouksessa.
-Mielestäni (itsenäisyysjulistuksen) lykkääminen on hyväksyttävä suunnitelma, palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin luottomies, parlamenttiasiain ministeri Nabil Amr arvioi.

Qaddumin mukaan palestiinalaisten ja Israelin yli puoli vuosisataa kestäneen vihanpidon julistaminen päättyneeksi ei ole Arafatin vaan arabimaiden huippukokouksen asia. Israel on vaatinut lopulliseen rauhansopimukseen pykälää, jossa vahvistetaan konfliktin päättyminen. Seuraava arabimaiden huippukokous järjestetään ensi maaliskuussa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.