Mainos

Plavsicin kannattajilta omat uutiset

Presidentti Biljana Plavsicia tukevat tv-työntekijät katkaisivat tänään linkit kovan linjan serbien Palessa sijaitsevaan tv-asemaan. Plavsicin tukijat ryhtyivät lähettämään omia uutisia Banja Lukasta.

Tv-työntekijät arvostelivat jo viime viikolla Palen tv-uutisia, joissa rinnastettiiin natsit ja Naton Bosniassa toimivat Sfor-joukot. Rinnastus herätti suuttumusta myös Sfor-joukkoja lähettäneissä maissa. Banja Luka ja Pale tulevat ilmeisesti nyt kumpikin lähettämään uutisia, jotka näkyvät niiden lähialueilla.

Plavsic antoi jo viime viikolla kovan linjan serbeille uhkavaatimuksen lopettaa entistä presidenttiä Radovan Karadzicia tukevan propagandan levittämisen uutisissaan.

Plavsicin ja Karadzicin kannattajien suhteet kärjistyivät jo aiemmin viime viikolla, kun Plavsicille uskolliset joukot ottivat Nato-joukkojen tukemina haltuunsa poliisiasemia Banja Lukan seudulla. Serbijoukkojen komentajat varoittivat perjantaina, että he tulevat käyttämään "kaikkia mahdollisia keinoja" syrjäyttääkseen Plavsicin.

Serbiarmeija on kuitenkin ilmeisen jakautunut Plavsicin ja Karadzicin kannattajiin: osa armeijan joukoista on ryhmittynyt Banja Lukassa sijaitsevan presidentin palatsin ympärille ja ilmoittanut kannattavansa Plavsicia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.