Mainos

PKK: Matkailijat vaarassa Turkissa

Turistit eivät enää ole turvassa Turkissa, ilmoittaa ilmoittaa kurdien työväenpuolue PKK. Sen mukaan maan turistikeskuksetkin ovat nyt mahdollisia iskujen kohteita. Lausunnossaan PKK varoittaa erityisesti eurooppalaisia turisteja tulemasta Turkkiin.

Turkissa on koettu pommi-iskujen aalto kurdijohtaja Abdullah Öcalanin pidätyksen jälkeen. Lauantaina isku vaati kolmentoista ihmisen hengen. Myös tänään räjähti Ankarassa ja yksi ihminen kuoli.

PKK pitää tästä lähtien koko Turkkia sotatoimialueena. -Koko Turkin alue on nyt sotatoimialuetta. Siihen kuuluvat myös turistikeskukset, PKK:n sotilaallisen siiven antamassa tiedotteessa sanottiin. Tiedotteen välitti julkisuuteen kurdien asiaa ajava uutistoimisto DEM.

-Matkailijoiden on oman turvallisuutensa takia oltava matkustamatta Turkkiin, tiedotteessa varoitettiin. PKK kehotti myös ulkovaltoja varoittamaan kansalaisiaan Turkkiin matkustamisen vaaroista ja matkatoimistoja lopettamaan matkojen myymisen Turkkiin. Kurdijärjestö sanoi, ettei se vastaa seurauksista, jos järjestön varoitusta ei noudateta.

-Taistelumme on siirtynyt uuteen vaiheeseen, viestissä sanottiin. Kurdistanin työväenpuolue PKK teki useita iskuja turistikohteisiin 1990-luvun puolivälissä. Viime vuonna Turkissa kävi lähes 10 miljoonaa ulkomaista matkailijaa.

Britannia kehottaa pysymään poissa Turkista

Britannian ulkoministeriö kehottaa kansalaisiaan olemaan matkustamatta Turkkiin Istanbulissa tapahtuneiden pommiräjähdysten vuoksi. Ulkoministeriön edustajan mukaan Britannian hallitus kehottaa matkailijoita olemaan varovaisia. Huolimatta Turkin turvallisuuspalvelun toimista uusia pommi-iskuja voi ilmetä.

Edustajan mukaan Britannian hallitus harkitsee voimakkaampia varotoimia Turkkiin suuntautuvaan matkailuun Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n ilmoitettua tänään turistien mahdollisesti olevan iskujen kohteina sodassa Turkin valtiota vastaan

Lontoon Turkin suurlähetystön edustajan Orhan Tungin mukaan mahdollisuus joutua Turkissa pommitetuksi on pienempi kuin mahdollisuus saada salamanisku. Turkin viranomaiset syyttivät pommeista PKK:ta. PKK kieltää olevansa vastuussa pommeista. Sodassa, jota on käyty 14 vuotta, on kuollut noin 29 000 ihmistä.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.