Mainos

Pk-yritysten näkymät aiempaa parempia

Pienten ja keskisuurten yritysten suhdannenäkymät ovat tänään julkaistun suhdannebarometrin mukaan parantuneet entisestään.

Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton heinäkuussa tekemän kyselyn mukaan pk-yritysten näkymät ovat nyt hieman myönteisemmät kuin suurilla yrityksillä. Sekä tuotannon että viennin kasvuun loppuvuonna on vahvistunutta luottamusta. Investointien arvioidaan lisääntyvän ensi vuonna.

Myös toteutunut kehitys on ollut odotuksia vahvempaa. Pk-yritysten tuotanto, vienti ja tilaukset olivat kasvussa huhti-kesäkuussa. Tulevia suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku oli teollisuusyrityksillä heinäkuussa 26, kun se oli vielä kolme kuukautta aiemmin 20. Viimeksi saldoluku oli näin korkealla vuonna 2000.

Suhdanteiden paranemista odotti nyt 31 prosenttia vastaajista ja heikkenemistä viisi prosenttia. Lähes kaksi kolmannesta yrityksistä odotti suhdanteidensa pysyvän ennallaan.

Työvoiman määrän arvioidaan supistuneen pk-teollisuusyrityksissä vielä huhti-kesäkuussa, mutta jatkossa vähennysten uskotaan päättyvän. Etenkin rakentamisessa ja ICT-palveluissa henkilöstön määrän arvellaan kasvavan edelleen heinä-syyskuussa.

Pk-yritysvaltuuskunnan puheenjohtaja Eero Kotkasaari painotti suhdannebarometrin julkistamistilaisuudessa kasvuyritysten merkitystä hyvinvoinnin ja työpaikkojen turvaamiselle. Hän muistutti, että juuri kasvuyritykset ovat olleet viime vuosina merkittävin työllistäjä Suomessa.

-Työllisyyden lisäämiseen ja hyvinvointivaltion rahoittamiseen on vain yksi keino: yritysten kasvukyvyn ja kasvuhalun lisääminen, Kotkasaari evästi.

TT:n pk-yritysten suhdannebarometrikyselyyn vastasi heinäkuussa 466 yritystä, joilla on henkilökuntaa yhteensä vajaat 37 000.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 16.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.