Mainos

Pk-yritysten käyttöön tutkimustietoa

Kun puualan pk-yritys kamppailee tuotekehittelyn parissa, tulee Mikkelin ammattikorkeakoulun Ympäristötekniikan instituutti (YTI) apuun.

-Etsimme yrityksiä, joilla on samantyyppisiä ongelmia. Jos YTI ei pysty niitä ratkaisemaan, haemme vastauksia yhteistyössä muiden korkeakoulujen kanssa, kertoo tutkimusjohtaja Yrjö Tolonen. Teknologian siirtämistä pk-yrityksiin tukevat TEKES tai kauppa- ja teollisuusministeriö, jotka maksavat kustannuksista puolet. Loput jää yritykselle tai pk-yritysten verkostolle.

Mekaanisen puunjalostuksen kehittäminen on yksi monen maakunnan kärkihankkeista. Yksi ammattikorkeakoulujen päätavoitteista taas on luoda yrityskontakteja. Tältä pohjalta on Mikkelin ammattikorkeakoulussa lähdetty etsimään yhteistyötapoja pk-yritysten ja tutkijoiden välillä. Päämääränä on saada aikaan mahdollisimman valmiiksi kehitelty tuote. Yhteistyö on tärkeää varsinkin puualalle, jossa on runsaasti pienyrityksiä.

YTI on saanut toiminnalleen seitsenvuotisen rahoituksen Euroopan sosiaalirahastosta, maakuntaliitosta ja kunnilta vuoteen 2000. Tällä hetkellä on toteutettu tai työn alla yhteensä 23 puuteknologiaprojektia ensi kesän puutalomessuista puun lämpökäsittelyn. Näiden lisäksi on meneillään ympäristö- ja elintarviketeknologiahankkeita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.