Pk-yrityksillä odotuksia parempi alkuvuosi

Pienten ja keskisuurten yritysten tuotanto kasvoi alkuvuonna odotettua paremmin. Sen sijaan niiden kannattavuus hidastui kaikilla toimialoilla.

Pienten ja keskisuurten yritysten alkuvuosi sujui odotuksia paremmin, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n pk-suhdannebarometristä.

Pk-yritysten tuotanto kasvoi alkuvuonna odotettua paremmin, mutta yritykset eivät onnistuneet nostamaan tuotteidensa myyntihintoja kuten suuryritykset. Tämä heijastui pk-yritysten kannattavuuteen, joka hidastui kaikilla toimialoilla.

Rakennusyritysten näkymiä on tukenut kotimarkkinoiden tasainen kehitys, sitä vastoin palveluyritykset odottavat tämänhetkisen suhdannetilanteen kääntyvän hieman heikompaan suuntaan. Teollisuusyritysten tulevaisuudenkuva on epäyhtenäinen, koska keskisuuret yritykset katsovat näkymien heikkenevän, kun taas pienten odotukset ovat aiempaa paremmat.

Pienissä ja keskisuurissa teollisuusyrityksissä henkilöstön määrä pysyi alkuvuonna ennallaan, ja seuraavien kolmen kuukauden odotukset ovat varovaisia. Eräissä tapauksissa henkilöstön määrän odotetaan vähenevän. Rakennus- ja palveluyrityksissä henkilöstön määrä kasvoi hieman alkuvuonna, ja myös lähikuukausien odotukset ovat suotuisat.

Suhdannebarometrien tiedot perustuvat noin 950 yrityksen ilmoittamiin tietoihin. Yritykset työllistävät yhteensä 66 600 henkeä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat