Mainos

Pk-yrityksillä hyvä tilinpäätösvuosi

Pienet ja keskisuuret yritykset tekivät viime vuodelta hyvän tilinpäätöksen. Vaikka pk-yritykset ovat pystyneet parantamaan omavaraisuuttaan, yrityksiä vaivaa yhä omien pääomien vähäisyys. Viime vuoden tilinpäätösten mukaan pk-yrityksillä oli omaa pääomaa noin neljännes taseen loppusummasta. Se on selvästi vähemmän kuin pörssiyhtiöillä.

Merita ja Suomen Yrittäjät julkistivat tänään tilinpäätöskatsauksen, joka perustuu yritysten viime vuoden todellisiin tilinpäätöksiin. Parhaiten kasvaneiden yritysten liikevaihto kasvoi viidenneksen. Toisaalta joka neljännen yrityksen liikevaihto supistui.

Pk-yrityksiin sijoitetulle pääomalle tuottoa kertyi 13,5 prosenttia. Tuotto oli jo kolmantena vuonna parempi kuin pörssiyhtiösijoitus.

Toimialoittaiset erot olivat isoja. Rakennusalalla pitkään jatkunut lama on hellittänyt korjausrakentamisen ansiosta. Kuitenkin yritysten keskimääräinen liikevaihto jäi alle lamaa edeltäneen tason. Palvelualat alkoivat elpyä ja kaupalla meni edellisen vuoden tavoin hyvin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.