Mainos

Pk-yritykset varautuneet huonosti tietoturvariskeihin

Vain joka toisessa yrityksessä on arvioitu luottamuksellisiin tietoihin liittyvät riskit. Vain joka seitsemännellä yrityksellä on kirjallinen tietoturvasuunnitelma ja viidesosalla kirjallinen tietoturvapolitiikka.

Suomalaiset pk-yritykset ovat tuoreen tutkimuksen mukaan varautuneet huonosti tietoturvariskeihin. Kauppa- ja teollisuusministeriön tutkimuksen mukaan vain joka seitsemännellä yrityksellä on kirjallinen tietoturvasuunnitelma ja viidesosalla kirjallinen tietoturvapolitiikka.

Lisäksi vain joka toisessa yrityksessä on arvioitu luottamuksellisiin tietoihin liittyvät riskit. Samoin vain puolet yrityksistä on arvioinut menetykset, joita tietojärjestelmien toimimattomuus tai häiriötilanteet aiheuttavat.

Hallinnollista tietoturvaa paremmin yrityksissä on hoidettu tekninen tietoturva. Tutkimukseen haastatelluista yrityksistä lähes kaikilla internetyhteys oli suojattu palomuurilla sekä automaattisesti päivittyvillä virustentorjuntaohjelmistoilla.

Kauppa- ja teollisuusministeriössä on työn alla hanke, jonka tavoitteena on rakentaa pienemmille yrityksille tietoturvan parantamisen asiantuntijapalvelu.

Tutkimukseen osallistui 3500 pk-yritystä viime vuoden touko-kesäkuussa. Tutkimuksen teki Tietoykkönen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.