Pittsburgh Penguins on Stanley Cup -mestari!

Pittsburgh Penguins juhlii seurahistoriansa neljättä jääkiekon Stanley Cup -mestaruutta.

Suomalaispuolustaja Olli Määtän edustama Penguins voitti San Jose Sharksin NHL:n finaalisarjassa otteluin 4-2. Ratkaiseva kiinnitys tuli vieraskaukalossa maalein 3-1 Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Voittomaalin laukoi toisessa erässä Kris Letang Penguins-kapteeni Sidney Crosbyn esityöstä. San Josen Logan Couture oli tasoittanut ottelun vain 79 sekuntia aikaisemmin. Pittsburgh avasi maalinteon jo viidennen kerran sarjan aikana, kun puolustaja Brian Dumoulinin yllätti Martin Jonesin helpohkosti ajassa 8.16.

Joonas Donskoin ja San Josen etsikkoaika oli toisessa erässä. Hailauma mylläsi ajoittain villisti Penguinsin päädyssä, mutta sai kiekon vain kertaalleen Matt Murrayn selän taakse. Paras mahdollisuus lisäosumaan avautui Joe Pavelskille, mutta Sharks-kapteeni lapioi kiekon ohi avopaikasta.

San Josen kiri jäi päätöserässä erittäin vaisuksi, ja Patrik Hörnqvist niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.

Penguinsin aikaisemmat mestaruudet ovat vuosilta 1991, 1992 ja 2009. Sharks oli puolestaan ensimmäistä kertaa Stanley Cupin finaaleissa.

Katso pääkuvan videosta kuudennen finaalin ratkaisuhetket ja Määtän pokaalinnosto.