Mainos

"Pitserian tuhopolttoon käytettiin valtava määrä bensaa"

Tamperelaispitserian tuhopoltto toteutettiin bensiinillä, jota levitettiin eri puolille ravintolaa yhteensä neljäkymmentä litraa. Poliisin mukaan käytetyn bensiinin määrä oli valtava siihen nähdän, mitä sillä haluttiin saada aikaan.

- Tämmöiseen käyttöön neljäkymmentä litraa bensiiniä on valtava määrä. Tekijät eivät mieltäneet määrää niin suureksi kuin se todellisuudessa oli, sillä heidän tavoitteensa olisi saanut toteutettua vähemmälläkin määrällä, kuvaa tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi Pirkanmaan poliisista.

Palo levisi syttymisen jälkeen räjähdysmäisesti ravintolasta myös kerrostalon rappukäytävään, missä kolme ihmistä sai surmansa. Palon sytyttäjät selvisivät tuhopoltosta vammoitta.

- Sytyttäjillä oli onnea, etteivät loukkaantuneet sytyttäessään paloa.

Kadulta kuvattu valvontakamerakuva näyttää, että palon sytyttäjät kävivät pitseriassa sisällä muutamia kertoja, sillä palo ei meinannut ensin syttyä.

Rikoslaki kohtelee tekijää ja tilaajaa yhdenvertaisesti

Kallioniemen mukaan tuhopolton toteuttajiksi värvätyllä kaksikolla ei ole aiempaa rikostaustaa.

- He eivät olleet niin sanottuja ammattilaisia, vaan pitserian omistajan ja hänen veljensä tuttuja. Toinen heistä oli ollut jollain tavalla myös poltetussa pitseriassa töissä.

Ennen kuin tuhopolton sytyttänyt kaksikko suostui toteuttamaan teon, tekoon suostuteltiin seitsemää muuta henkilöä, jotka kieltäytyivät siitä.

- Kaikki joita yritettiin värvätä, ovat olleet pitserian omistajan ja hänen veljensä lähipiiristä, tuttavia tai ystäviä. Osa heistä oli suomalaisia, osa ulkomaalaisia.

Pitserian omistaja ja hänen veljensä sekä palon sytyttänyt kaksikko ovat olleet tutkitavankeudessa marraskuusta lähtien. Kallioniemen mukaan rikoslaki kohtelee lähtökohtaisesti tasavertaisesti teon tekijää ja siihen yllyttäjää.

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja