Mainos

Pitkiä työpäiviä, maksamattomia ylitöitä - Apple lupaa muutosta Kiinan työoloihin

Tietotekniikkayhtiö Apple ja sen alihankkija Foxconn ovat sopineet parantavansa työntekijöidensä oloja ja palkkausta Kiinassa.

Yhtiöiden lupaus on vastaus amerikkalaisen kansalaisjärjestön tuoreeseen raporttiin, joka syyttää Applen alihankkijaa useista rikkomuksista työntekijöiden oloissa.

Apple päästi helmikuussa Fair Labor Association -järjestön tarkastajia tarkastelemaan työoloja Foxconnin ja muiden alihankkijoidensa tehtailla Kiinassa. Tarkastajien 35 000 kiinalaiselle työntekijälle suuntaamassa kyselyssä ilmeni muun muassa äärimmäisen pitkiä työpäiviä ja maksamattomia ylitöitä.

Taiwanilainen Foxconn on Yhdysvaltalaisen Applen suurin alihankkija. Applen lisäksi Foxconn valmistaa tuotteita muun muassa Nokialle, Motorolalle, Sonylle, Hewlett-Packardille ja Dellille. Yhtiö on ollut otsikoissa muun muassa toissavuoden itsemurha-aallon vuoksi.

Apple ja Foxconn ovat teknologiateollisuudessa erittäin merkittäviä yhtiöitä. Siksi niiden uuden linjanvedon uskotaan johtavan korkeampaan palkkaukseen ja parempiin työoloihin muissakin Kiinan työvoimaa hyödyntävissä yhtiöissä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.