Mainos

Pitkäniemen potilaita edelleen TAYS:ssa

Poliisi epäilee Pitkäniemen sairaalan paloa tahallaan sytytetyksi ja aloittaa kuulustelut alkuviikosta. Palaneen osaston remontoimisen arvioidaan kestävän ainakin muutaman kuukauden.

Viisi Pitkäniemen psykiatrisen sairaalan potilasta on edelleen hoidettavana tulipalossa saamiensa vammojen vuoksi. Heistä yhden palovammat ovat vakavia, ja neljä muuta kärsii savumyrkytyksestä.

Pitkäniemen ylilääkäri Klaus Lehtinen kertoo, että pari jo kertaalleen takaisin Pitkäänniemeen päässyttä savumyrkytyspotilasta jouduttiin tänään viemään uudelleen Tampereen yliopistollisen sairaalan sisätautiosastolle. Palovammoja saanut potilas puolestaan on edelleen teho-osastolla.

Muut palaneen osaston potilaat on sijoitettu tyhjillään olleisiin tiloihin, joita on aiemmin käytetty tilapäismajoitukseen. Lehtisen mukaan hoitajia on paikalla tavallista enemmän.

- Tulipalokokemusten jälkipuinti on menossa. Asiasta puhutaan varmasti potilaiden kanssa useaan otteeseen pitkällä ajalla, kertoo Lehtinen.

Torstain ja perjantain välisenä yönä paloi pahoin yksi Pitkäniemen sairaalan rakennus, jossa oli 18 potilasta. Remontin arvioidaan kestävän ainakin pari kuukautta. Tuli ei levinnyt sairaalan muihin rakennuksiin.

Kaikkiaan Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa on 230 potilaspaikkaa. Sairaala sijaitsee Nokialla.

Tuli lähti leviämään vaatenaulakosta, jonka poliisi epäilee jonkun potilaan sytyttäneen tahallaan. Poliisi aloitti teknisen tutkinnan jo paloyönä, mutta kuulusteluihin ryhdytään vasta alkuviikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.