Mainos

Pitkäniemen potilaalle syyte törkeästä tuhotyöstä

Psykiatrisen sairaalan naispotilaan sytyttämässä palossa loukkaantui 15 potilasta ja kolme hoitajaa tammikuussa.

Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa Nokialla tammikuussa sattuneen tulipalon oikeuskäsittely on alkanut Tampereen käräjäoikeudessa.

Palaneella osastolla hoidossa ollut nainen sai syytteen törkeästä tuhotyöstä. Välituomiossaan käräjäoikeus määräsi syytetyn mielentilatutkimukseen. Rangaistus ja vahingonkorvaukset ratkeavat vasta mielentilatutkimuksen jälkeen.

Tulipalo sattui 25. tammikuuta osastolla, jolla oli tapahtumahetkellä 17 potilasta ja kolme hoitajaa. Palossa sai vammoja 15 potilasta ja kolme hoitajaa. Yksi potilaista loukkaantui vakavasti. Osaston tilat vaurioituivat palossa.

Tulipalo sai alkunsa osaston käytävässä olleen vaatenaulakon luota. Poliisitutkinnassa nainen myönsi sytyttäneensä naulakossa olleet vaatteet. Sytyttämiseen hän oli käyttänyt tulitikkuja.

Naulakossa oli sairaalan potilaiden ulkoilutakkeja.Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa kävi ilmi, että sairaalatakit syttyvät helposti. Takkien päällyskangas syttyi avoliekin kosketuksesta lähes välittömästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.