Mainos

Pitkänen: Ruotsalaiset haalivat Sampoa

Varma-Sammon toimitusjohtaja Paavo Pitkänen paljastaa tämänpäiväisessä Aamulehden haastattelussa, että ruotsalainen S-E Banken ja sen tytäryhtiö Trygg-Hansa olivat maaliskuuhun mennessä hankkineet kaikessa hiljaisuudessa lähes 10 prosentin osuuden vakuutusyhtiö Sammosta.

Ruotsalaisten toimet johtivat vastaoperaatioon, jossa Varma-Sampo -konserniin kuuluva Unsa-yhtiö osti miljardilla markalla takaisin Sammosta kuusi prosenttia ja nosti omistuksensa reiluun 15 prosenttiin. Heinäkuussa aloittava Varma-Sampo on Suomen suurin eläkeyhtiö. Se on myös suurimpia sijoittajia. Yhtiön noin 70 miljardin markan sijoitussalkusta liki 15 prosenttia on osakkeissa.

Samassa haastattelussa Pitkänen myös sanoo, että osakesäästämisen verotusta on kevennettävä. Kotimaiset sijoitukset ovat tärkeitä siksi, että yritysten johto ja tuotekehitys saadaan pidettyä Suomessa. Pitkänen katsoo, että omistusmuutosten myötä päätösvallan lisäksi tuotantoa alkaa valua rajojen yli, ellei Suomesta löydy lisää rahaa omiin yrityksiin.

Pitkäsen mielestä yksi keino olisi muuttaa ns. yhtiöveron hyvitysjärjestelmää niin, että osakesijoittajat saisivat samat mahdollisuudet vähentää tuotoista yhtiön jo maksamia veroja, sijoittivatpa he osakkeisiin suoraan tai sijoitusrahastojen kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.