Mainos

Pitkä tuomio hivin levittämisestä Ruotsissa

Mies oli useiden vuosien ajan tiennyt olevansa hiv-positiivinen, mutta jatkoi siitä huolimatta suojaamattoman seksin harrastamista.

Göteborgin käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen seitsemän vuoden vankeuteen, koska hän oli harrastanut suojaamatonta seksiä useiden naisten kanssa, vaikka tiesi olevansa hiv-positiivinen.

Mies ei ollut kertonut kumppaneilleen sairaudestaan. Ainakin kaksi naista on sittemmin saanut tartunnan.

Vankeutensa lisäksi mies joutuu maksamaan kolmelle naiselle yhteensä noin 29000 euron korvaukset. Hänet karkotetaan maasta, eikä hän saa palata takaisin ennen vuotta 2018.

Syyttäjät olivat vaatineet vieläkin ankarampaa rangaistusta, mutta eivät ilmeisesti aio valittaa päätöksestä.

Mies oli jo useiden vuosien ajan tiennyt olevansa hiv-positiivinen, mutta jatkoi siitä huolimatta suojaamattoman seksin harrastamista. Häntä pidettiin ennen tuomion antamista eristettynä, ettei hän pääsisi enää tartuttamaan muita. Eristyksen aikana mies kävi terapiassa.

Ruotsissa on viime vuosina tullut ilmi useita vastaavia tapauksia. Tukholmassa on parhaillaan käynnissä tutkinta 32-vuotiaasta miespuolisesta hiv-potilaasta, jonka epäillään harrastaneen suojaamatonta seksiä jopa satojen nuorten naisten kanssa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.