Mainos

Pitkä ennuste: Talvi tulee ensi vuoden puolella

Joulukuu jatkuu selvästi keskimääräistä lämpimämpänä, mutta tuore pitkän ajan ennuste tuo talven eteläänkin ensi vuoden puolella.

Tammi-maaliskuussa matalapaineiden pääreitti näyttäisi kulkevan Ison-Britannian kautta kohti Saksaa, Puolaa ja Baltiaa. Suomi jäisi matalapaineiden reitin kylmemmälle puolelle. Talven ennusteen on laatinut Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF.

– Ensi vuoden alku näyttäisi lämpötiloiltaan keskimääräiseltä. Suomeksi sanottuna: taitaa lopulta tulla ihan etevä talvi, ensi vuoden puolella. Pakkasta, jäätä ja lunta tulisi eteläänkin. Pohjois-Suomi näyttää keskimääräistä vähäsateisemmalta, koska se on kauempana matalapaineiden reitiltä, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

Musta joulu osaan maata

Joulukuun lopun ennusteen mukaan sää jatkuu lähiviikot lauhana ja sateisena. Ajoittaiset kylmät päivät ja lumisateet ovat mahdollisia etelässäkin, mutta uhkana etelässä ja lännessä on musta joulu (katso ennuste).

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Pitkän ajan ennusteet eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.