Mainos

Pitkä auringonpimennys ihastutti ja pelotti Aasiassa

Aasiassa miljoonat ihmiset ovat todistaneet pisintä täyttä auringonpimennystä seuraaviin yli sataan vuoteen.Kuun varjo peitti auringon yli kuudeksi minuutiksi.

Intiassa auringonpimennystä saattoi ihailla ensin maan itäosassa Gauhatissa. Siellä kuu peitti aluksi vain osan auringosta, mutta levisi noin tunnin kuluttua peittämään koko aurinkoa.

Monet ihmiset kerääntyivät kaduille ihmettelemään ilmiötä - jotkut olivat peloissaan ja pysyttelivät kotona. Ei ihme, sillä hindujen mytologiassa on paljon julmia tarinoita, jotka liittyvät auringon pimentäviin demoneihin.

Pilvien takia auringonpimennys ei näkynyt joka kaupungissa, mutta ainakin Ganges-joen varrellla sijaitsevassa Varanasissa hindut kerääntyivät joelle rukoilemaan auringonpimennyksen aikaan. Etenkin Varanasissa monet hindut halusivat myös kylpeä pyhässä Ganges-joessa, sillä uskonnon mukaan se vapauttaa synneistä.

Myös Kiinassa ihailtiin ilmiötä. Siellä opiskeijat, luonnon-ja avaruustieteiljät kokoontuivat laakeille alueille nähdäkseen historiallisen tapahtuman.

Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa monet ihmiset seurasivat pimennyksen heijastumaan läheisestä järvestä.

Aurinko pimenee täysin seuraavan kerran ensi kesänä. Tuolloin pimennys näkyy kuitenkin vain Tyynenmeren eteläisimmissä osissa.

Näin pitkä auringonpimennys nähdään kuitenkin seuraavan kerran vasta vuonna 2132.

(MTV3 - AP)

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 22.7.2009)

AURINGONPIMENNYS SAI IHMISET LIIKKEELLE AASIASSA. KATSO KUVAT.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.