Mainos

"Piti olla ohittamaton" – Linja-autonkuljettaja nikkaroi alkolukon ohi

Alkolukon kiertäminen näyttäisi olevan teknisesti mahdollista.

Jalkapallojunioreita kyydinneen linja-auton kuljettajan epäillään ohittaneen alkolukon käynnistämällä auton moottoritilasta. Kuski puhalsi sunnuntaina Ikaalisissa törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Ylikonstaapeli Jussi Pohjonen liikkuvasta poliisista ei muista, että alkolukkoa olisi aikaisemmin ohitettu ammattiliikenteessä.

– Aikanaan kun niitä markkinoitiin, piti olla itsestään selvää, ettei niitä pysty millään ohittamaan, Pohjonen muistelee.

Toisaalta Pohjonen huomauttaa, että koska kyseessä on kuitenkin tekninen laite, oli odotettavissa, että ajan myötä sen kiertämiseen löytyy keinoja.

– Nähtävästi laadun pitää parantua ja tekniikan kehittyä, ennen kuin alkolukosta saadaan täysin aukoton.

Erityisasiantuntija Marita Löytty liikenteen turvallisuusvirastosta Trafista kertoo, että ainakin osa linja-autojen alkolukoista on asennettu niin, että käynnistäminen estyy myös moottoritilan kautta.

Löyttykään ei muista, että kukaan olisi aikaisemmin jäänyt kiinni alkolukon ohittamisesta.

Liikenneneuvos Kimmo Kiiski liikenne- ja viestintäministeriöstä pitää hienona, että yritykset hankkivat myös vapaaehtoisesti kalustoonsa alkolukkoja. Hän muistuttaa, että rattijuoppovalvonnassa käytettävä alkolukko on tallentavaa mallia.

– Jos lukko ohitetaan tavalla tai toisella, siitä jää merkintä laitteen lokitietoihin.

Nuoria kyydissä

Poliisi puhallutti sunnuntaina alkuillasta Ikaalisissa bussikuskin, joka oli tehnyt Kolmostiellä vaarallisia ohituksia ja ajanut holtittomasti.

Matkalla Parkanosta Ikaalisiin kuski oli poliisin saamien ilmoitusten mukaan tehnyt ohituksia keltaisen viivan kohdalla. Yhdessä ohituksessa bussi kolhaisi ohitettavasta autosta irti sivupeilin.

Bussi oli matkalla pääkaupunkiseudulle. Paristakymmenestä matkustajasta suurin osa oli 14-vuotiaita jalkapallojunioreita. Matkustajille järjestettiin Ikaalisista korvaava kyyti.

Bussia kuljetti keski-ikäinen vantaalaismies, jota törkeän rattijuopumuksen lisäksi epäillään myös useista liikenneturvallisuuden vaarantamisista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.