Mainos

Pitbull-koirat raatelivat ohikulkijoita - omistajalle ehdollista

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen koiranomistajan kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja viiden vuoden eläintenpitokieltoon.

Tänään annetun tuomion mukaan helsinkiläismies päästi toistuvasti aggressiiviset pitbull-terrierinsä muiden koirien kimppuun. Lisäksi hän antoi koiriensa tapella keskenään ja aiheuttaa toisilleen ruhjeita, mustelmia ja arpia.

Koirat syöksyivät kimppuun

Ensimmäinen hyökkäys tapahtui viime kesäkuussa, kun nainen oli ulkoiluttamassa mäyräkoiraansa kolmivuotiaan tyttärensä kanssa. Kaksi vapaana juossutta pitbull-terrieriä oli lähtenyt tulemaan suoraan mäyräkoiraa kohti ja hyökännyt tämän kimppuun. Mäyräkoira sai tappelussa puremia kaulaan ja niskaan.

Seuraava hyökkäys tapahtui Sörnäisten Rantatiellä. Koirapuistossa kahden koiran kanssa ollut mies oli ensin varoittanut, etteivät koiraa ulkoiluttaneet nainen ja mies tulisi lähelle koirapuiston aitaa. Koirapuiston portti oli ollut auki ja siitä oli syöksynyt kaksi koiraa suoraan kohti. Mies oli nostanut koiransa syliin, mutta pitbullit olivat napanneet sen takajalasta kiinni.

Kolmas hyökkäys tapahtui Pasilan asemalla. Pitbullit olivat käyneet kiinni fleksissä kytkettynä olleeseen koiraan ja raadelleet sitä kaulasta ja niskasta repien sen ihon riekaleille. Eläinlääkärin mukaan koira oli lähellä kuolla raatelussa saamiinsa vammoihin. Silminnäkijöiden mukaan omistaja ei ollut tehnyt elettäkään auttaakseen koirien irrottamisessa.

Neljäs ja viimeinen hyökkäys tapahtui viime joulukuussa, kun helsinkiläisnainen oli matkalla töihin koiransa kanssa. Mies oli tullut häntä vastaan kahden pitbullinsa kanssa. Nainen oli joutunut väistämään miestä lumipenkkaan. Jostain syystä toinen pitbulleista oli kuitenkin päässyt irti ja käynyt naisen koiran kimppuun.

Pitbullit valtiolle

Mies tuomittiin eläinsuojelurikoksesta ja viidestä järjestysrikkomuksesta.

Lisäksi hänet todettiin syylliseksi pahoinpitelyyn, laittomaan uhkaukseen ja kahteen kunnianloukkaukseen. Hän oli uhkaillut sivullisia sekä koiriensa kanssa että ilman, lyönyt yhtä miestä kasvoihin ja kutsunut hänelle vastaan sanoneita henkilöitä muun muassa "hulluksi ämmäksi", "hitleriksi" ja "natsiksi".

Mies tuomittiin maksamaan uhreilleen yhteensä yli 10 000 euron korvaukset. Pitbull-terrierit määrättiin takavarikoitavaksi valtiolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.