Mainos

Pistoolimies pyrki Ruotsin pääministerin puheille

Ruotsin poliisi pidätti perjantaina miehen, joka yritti päästä pääministeri Göran Perssonin puheille. Vaatimustaan mies tehosti asettamalle hallituksen toimitalon neuvontatiskille isokaliiperisen, tosin lataamattoman pistoolin. Pääministeri ei ollut tapahtumahetkellä talossa.

Välikohtauksesta kertoi Aftonbladet-lehti. Noin 40-vuotias mies tuli iltapäivälle hallituksen kaksi vuotta sitten avattuun tiedotustoimistoon, joka sijaitsee Rosenbad-toimitalon takaosassa. Toimistossa olleet naisvirkailijat havaitsivat heti, että mies oli hyvin järkyttyneen oloinen.
Mies sanoi haluavansa tavata pääministerin Göran Perssonin ja kertoi lähettäneensä tälle hiljattain kirjeen. Virkailijan selvittäessä asiaa mies asetti neuvontatiskille yhdeksänmillisen Husqvarna-pistoolin.
Toinen virkailijoista hälytti talon pääovelta vartijat, jotka nujersivat miehen ja ottivat sittemmin lataamattomaksi osoittautuneen pistoolin haltuunsa.

Poliisi pidätti Norrköpingistä kotoisin olleen miehen, mutta päästi hänet puolenyön aikoihin vapaaksi. Poliisin "epätoivoiseksi" kuvailema mies kertoi Aftonbaldetille vastustavansa viranomaisia, jotka olivat ottaneet huostaan hänen tyttärensä. Mies, jolla on jo ennestään rikosrekisteri, kertoi kirjoittaneensa ja soittaneensa asiasta useaan otteeseen pääministerille.
-Tein tämän näyttääkseni, kuinka huonosti meitä isiä kohdellaan ja että isä on valmis tekemään kaikkensa lapsensa hyväksi, mies kertoi.

Nyt jo vapaalla jalalla olevaa tunkeilijaa syytettäneen aikanaan vain luvattomasta aseen hallussapidosta. Aftonbaldetin mukaan tapaus ei ole laiton uhkaaminen, koska pistoolilla ei tähdätty ketään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.