Pistenikkarille SM-liigakauden avausottelu – Tapparalta jäälle 16-vuotias debytantti

SM-liigassa pelataan keskiviikkona neljä ottelua. Jesse Saarinen avaa kautensa, kun hyökkääjän edustama Pelicans kohtaa Jukurit Lahdessa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa tiistain SM-liigakierrokselta.

Tappara-Lukko

Tappara otti tämän kauden ensimmäisen voittonsa viime viikon lauantaina, kun se kaatoi kotonaan Pelicansin 5-1-lukemin.

Helpotus oli varmasti suuri tamperelaisten pukukopissa ottelun jälkeen, sillä voiton lisäksi aukesivat maalihanat kunnolla. Esimerkiksi slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky teki neljä pistettä ja Jan-Mikael Järvinen tehtaili kolme pistettä.

Suurilukuisesta voitostaan huolimatta Tapparan maaliero on kolme napsua miinuksella. Tappara onkin kärsinyt maalinteon tehottomuudesta. Muun muassa Tapparan ylivoimaprosentti on häkellyttävän heikko, vain 7,14.

Illan ottelussa Tapparassa ja SM-liigassa debytoi vasta 16-vuotias hyökkääjä Kasper Simontaival, joka pelaa nelosketjun laidassa.

Lukko puolestaan seilaa edelleen ilman voittoa SM-liigassa. Raumalaiset ovat pelanneet neljä ottelua tällä kaudella ja ovat sarjan jumbona.

Lukko on voittanut edellisen kerran SM-liigassa kahdeksan kuukautta sitten. Edellisen ottelun raumalaiset hävisivät kotonaan Ilvekselle 3-5-lukemin.

Toisin kuin Tapparan, Lukon erikoistilannepelaaminen on ollut tilastojen valossa ihan hyvillä kantimilla. Ylivoimaprosentti on 26,32 ja alivoimaprosentti lähentelee 80:tä.

Lukon suurin murheenkryyni on puolustuspelaaminen. Lukko on päästänyt omiin 16 maalia, joka on KooKoon jälkeen toiseksi eniten. Samalla joukkueen maalinteko on tökkinyt, sillä Lukko on tehnyt vain kuusi maalia.

Lukko tekee muutoksia kokoonpanoonsa, kun Janne Niskala ja Jyri Marttinen ovat sivussa kokoonpanosta. 17-vuotias puolustaja Ville Heinola pelaa uransa ensimmäisen SM-liigaottelunsa.

Maalin suulla nähdään myös yllätys, kun Lassi Lehtinen on torjuntavuorossa.

HIFK-KooKoo

HIFK pelasi edellisen kerran viime viikon torstaina, kun se kaatoi kotonaan HPK:n 6-2-lukemin.

Helsinkiläiset ovat pelanneet alkukaudesta varsin hyvällä tasolla ja ovat tehneet kolmanneksi eniten maaleja. Myös ylivoimapelaaminen on toiminut, mutta alivoima on jättänyt toivomisen varaa.

HIFK:n kehityskohteena harjoituksissa on ollut puolustuspelaaminen. HPK sai ajoittain suorista hyökkäyksistä luotua liian helposti maalipaikkoja, joten tähän helsinkiläiset ovat varmasti laittaneet huomiotaan.

HIFK:lta illan ottelusta ovat sivussa Iikka Kangasniemi sekä Aleksi Laakso. Thomas Nykopp ja Elias Ulander pelaavat kauden avausottelunsa.

KooKoo on ollut alkukauden mielenkiintoisin joukkue. Kouvolalaisten pelit eivät ole jättäneet ketään kylmäksi ja sen huomaa KooKoon maalierosta: 21-23.

KooKoo pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina, kun se kaatoi kotonaan KalPan 2-1-lukemin. KooKoon hyökkääjät ovat olleet tehokkaita, sillä peräti kolme kouvolalaisten pelaajaa on pistepörssin kymmenen parhaan joukossa.

Illan ottelussa KooKoossa liigadebyyttinsä tekee 18-vuotias hyökkääjä Joonas Oden.

SaiPa-Ässät

SaiPa on aloittanut tämän kauden hienosti, sillä lappeenrantalaiset majailevat viiden pelaamansa ottelun jälkeen sarjassa toisena.

SaiPa tulee illan otteluun voitto takataskussaan, kun se otti 1-0-voiton Kärpistä kovan puolustustaistelun jälkeen.

SaiPa on tehnyt viiteen otteluun kunnioitettavat 18 maalia. SaiPan kokoonpanossa on pieniä muutoksia, kun Anssi Löfman on sivussa illan ottelusta. Nollapelin Kärppiä vastaan pelannut Niclas Westerholm on sen sijaan tehnyt tilaa Frans Tuohimaalle maalin suulla.

Ässät on yhä ilman kolmen pisteen voittoa. Porilaiset voittivat tämän kauden ensimmäisen ottelunsa Lukkoa vastaan jatkoajalla, mutta on sen jälkeen kärsinyt tappion toisensa perään.

Edellisen kerran porilaiset pelasivat viime viikon lauantaina, kun se taipui JYPin käsittelyssä 1-2-lukemin. Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi harmitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sitä, ettei onnikaan ole ollut Ässille suotuisa.

- Pelasimme hyvää puolustuspelaamista, saimme sitä kautta riistoja ja pääsimme hyökkäämään. Saimme hyökkäysalueellakin tarvittavan määrän paikkoja, Kotkaniemi totesi.

Ässät tekee kokoonpanoonsa pienen muutoksen, kun Peter Tiivola on sivussa kokoonpanosta. Hänen tilallaan kakkosketjussa pelaa Lenni Killinen.

Pelicans-Jukurit

Pelicans taisteli pitkään voitosta Tapparaa vastaan Tampereella, mutta synkkä kolmas erä aiheutti joukkueelle 1-5-tappion. Kolmas erä on varmasti käyty joukkueen kesken läpi ja illalla nähdäänkin erilainen Pelicans kuin mitä nähtiin Tampereella.

Illan ottelussa suurin mielenkiinto kohdistuu Jesse Saariseen, joka pelaa ensimmäisen ottelunsa viime keväänä tehdyn operaation jälkeen. Liigaurallaan yli 300 tehopistettä kerännyt Saarinen korvaa kakkosketjun laidassa Antti Tyrväisen, joka on pudotettu nelosketjuun. Myös maalivahti vaihtuu, kun Jakub Skarek pelaa tolppien välissä.

Jukurit pelasi edellisen kerran tiistaina, kun se kärsi 1-3-tappion kotonaan TPS:lle. Mikkeliläiset ovat tappiostaan huolimatta yllättäneet kaikki positiivisella ja energisellä pelaamisellaan.

Jukurien tehokkain pelaaja on ollut puolustaja Teemu Suhonen, joka on tehnyt viisi pistettä viiteen otteluun.

Jukurit tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun edellisen ottelun sivussa ollut Jesper Piitulainen palaa kokoonpanoon. Myös maalivahti vaihtuu, eli Juhana Aho pelaa maalin suulla.

Lue myös:

    Uusimmat