Mainos

Pirtuliiga tuomiolle Tampereen käräjille

Kansainvälistä pirtuoikeudenkäyntiä valmisteltiin suullisesti Tampereen käräjäoikeudessa tänään. Suuren oikeusjutun pääkäsittely alkaa 3. helmikuuta. Kansainvälistä rikosliigaa syytetään ammattimaisesta alkoholin välittämisestä ja salakuljetuksesta.

Tullihallituksen erikoisryhmän vetäjä, ylitarkastaja Esa Annala kertoo, että kysymys on kansainvälisestä rikosliigasta. Sen jäseniä syytetään ammattimaisesta alkoholin välittämisestä ja salakuljetuksesta. Liigan jäljiltä on takavarikoitu pirtua yli puoli miljoonaa litraa. Tutkimuksissa on paljastunut myös huumeita. Oikeuteen tulee vastaajia ainakin parikymmentä, joista osa on virolaisia. Maahantuonti näyttää olleen virolaisten käsissä ja jakelu suomalaisilla.

Helsinkiin sinistä pirtua

Nokian kaupungin alueelta löytyi viime marraskuussa pirtun salamyyntivarasto. Tutkinnassa selvisi yhteys aiemmin paljastuneeseen laajaan pirtun salakuljetukseen. Helsingin Länsisatamassa tulli takavarikoi viime kesänä parinkymmenen kontin erän ns. sinistä pirtua. Ketjuun liittyi Järvenpäässä toiminut pullottamo, jossa jäänestoaineena tuotu neste pullotettiin. Pullotusvaiheessa peiteväri reagoi hapen kanssa ja poistui tuotteesta.

Annalan mukaan tutkimuksissa on löytynyt yhteyksiä kesän 1996 salakuljetuksiin. Silloin pirtua tuotiin laillisiin lasteihin piilotettuna. Ainetta oli kätketty patjojen ja lastulevyjen joukkoon. Tullihallituksen erikoisryhmä jatkaa työtään vielä saman ketjun jäljillä. Ryhmälle on tulossa myös uusia tutkimusurakoita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.