Mainos

Pirteät karpaloleivokset pyhäinpäiväksi

Kotimaisista marjoista ja Kauramurotaikinasta saat aikaan ihania leivoksia pyhäinpäiväksi.

Kauli vain taikina ohueksi ja ota isohkoja pyöreitä pipareita, paista sellaisenaan.Täytä marjasoseella tai -hillolla, rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla Jos haluat, että leivoskeksit pysyvät rapeina, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua

noin 10 kpl

Kaurakeksipohjat:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Väliin:
1-2 dl karpalo- tai puolukkahilloa
5-7 dl karpaloita tai puolukoita

Täytteeksi ja päälle:
1 tlk kuohukermaa, laktoositon käy
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(1 dl kookoshiutaleita)
1 tlk maitorahkaa (250-500 g), laktoositon käy

Kostutukseen:
n. 1 dl maitoa, laktoositon käy
n. 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
karpaloita tai puolukoita
sitruunamelissanlehtiä

Kaaviloi kaulimella sulaneesta taikinasta isohkoja pipareita, halkaisija voi olla n. 8 cm. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla, lisää rahka.

Kokoa leivokset. Kostuta keksejä hieman vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kokoa aina 2-3 päällekkäisestä keksistä leivos. Levitä väleihin karpalo- tai puolukkahilloa ja marjoja sekä rahkaseosta. Levitä leivosten päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat