Mainos

Pirkko Mannolasta näytelmä Åbo Svenska Teaterissa

Turkulainen Åbo Svenska Teater tuo lauantaina ensi-iltaan näyttelijä Pirkko Mannolan musikaalista elämää esittävän Pirkko in på livet -näytelmän. Pääasiallisesti musiikista koostettu kertomus sisältää tapahtumia 45 vuoden ajalta eli Pirkko Mannolan tien Miss Suomesta tämän päivän kansan arvostamaan ja rakastamaan taiteilijaan.

Näytelmä luo mm. silmäyksen Pirkkoon yhtenä maamme ensimmäisistä nuorisoidoleista, hänen vuosiinsa iskelmätähtenä Berliinissä ja aikaan Suomi-Filmin näyttelijänä. Musiikin ohella esitys tarjoaa myös lyhyitä sketsejä ja itseironisia pikku juttuja, jotka Pirkko Mannolan mukaan ovat suurimmalta osaltaan myös tosia.

Pirkko in på livet -näytelmään on kirjoittanut tekstin ja ohjannut Anders Slotte. Pirkon lisäksi lavalla ovat myös "ÅST:n oma kultakurkku" Markku Nylander sekä Jussi Vahvaselkä -trio. Pirkko Mannolan musiikillista elämää esitetään koko kevätkausi ÅST:n kahviossa ja huhtikuussa suurellakin näyttämöllä.

Åbo Svenska Teaterin tavan mukaan myös Pirkko in på livet lähtee kiertueelle helmikuussa. Kevään aikana näytöksiä on mm. Nauvossa, Dragsfjärdissä, Pohjassa, Kemiössä, Korppoossa, Houtskarissa, Hangossa, Espoossa, Tammisaaressa, Karjaalla ja Paraisilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.