Pirkko Mannola uskaltaa vihdoin avata muistoja

Elokuvaohjaaja Åke Lindmanin kuolemasta on kulunut kolme vuotta. Pirkko Mannola on valmis avaamaan muistojen kätköt.

Pirkko Mannolan espoolaiskodissa on palanut valot yömyöhään saakka. Muuton jälkeisiä purkamattomia pahvilaatikoita on työhuoneessa lattiasta kattoon.

Vasta nyt Pirkko on valmis kohtaamaan rakkaat menneet muistot, varsinkin Åkesta otetut mustavalkoiset nuoruuskuvat ovat saaneet sydämen sykkyrälle.

– Olen purkanut laatikoita ja välillä olen ääneen sanonut Åkelle, että kylläpä sinulla on ollut mielenkiintoinen ura. Voi miten komealta Åke näyttää vanhassa valokuvassa, missä hän istuu hevosen selässä. Aion kehystää sen seinälleni, huokaa Pirkko ihastuneena.

Elokuvaohjaaja sairasti paljon pidemmän ajan kuin kukaan osasi edes arvata. Miehensä sairauden aikana Pirkko suri surun loppuun saakka. Hän tiesi jäävänsä jonain päivänä yksin ja kun se päivä tuli, iski tyhjyys ja yksinäisyyden tunne.

Onneksi Pirkon ystäväverkosto on laaja; joskus yhteyttä ottaa Paula Koivuniemi tai Raili Hulkkonen, niin ja tietenkin Marjatta Leppänen ja Vieno Kekkonen. He ovat Pirkolle kuin "aviomiehiä", sillä puhelut ovat välillä kotoisen ytimekästä mielipidettä.

Pirkko, löytyykö uudelle rakkaudelle enää sijaa?

– Tyttäreni Heidi sanoi, että Åken saappaisiin on vaikea astua.Uusi ihmissuhde ei ole poissuljettu asia. Julkisuuden henkilöitä on kuitenkin aika vaikea lähestyä, mutta en silti tunne itseäni yksinäiseksi. Joogaan ja harrastan monipuolisesti kulttuuria. Olen aktiivisesti liikenteessä, jos ei muuta niin ladulla hiihtämässä.

Viime vuosi oli töiden suhteen rankkaa aikaa.

– Alkuvuoden olen mietiskellyt ja tyhjentänyt aivojani, jos siellä nyt mitään on ollutkaan. Olen siinä iässä, että voin valita töitäni ja tehdä sitä mikä on mukavaa. Lauantaina esiinnyn hyväntekeväisyyskonsertissa Espoossa Lenni-Kalle Taipaleen ja Sami Pitkämön kanssa. Keräämme varoja Espoon musiikkiopisto Ebelille uutta flyygeliä varten. Lenni-Kalle ja ystävät -konsertti pidetään lauantaina kello 17 Tapiolasalissa.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat