Pirkko Mannola suree rakasta ystäväänsä: Hänenlaistaan ei tule toista

Teija Sopasen poismeno tavoitti Pirkko Mannolan ennen puoltapäivää.

– Kyllähän tämä on kauhea sokki. Hyvä, että pystyn käsittelemään asian. Tämä tuntuu pahalta, en osaa oikein muotoilla sanojani oikein. Tämä on ollut ihan kamala vuosi, kun äsken meni Erkki Toivanen ja nyt sitten Teija, murheellinen Mannola kertoo tunnelmiaan.

– Juttelin Teijan kanssa pari viikkoa sitten ja tiesin hänen tulleen kotiin sairaalasta. Teija ei halunnut kuitenkaan meitä ystäviä rasittaa, vaikka sanoikin tietävänsä ettei hän enää sairaudesta toivu. Hän halusi säästää meidät siltä taakalta, hän oli viimeiseen saakka oma, ihana itsensä.

Mannolan ja Teija Sopasen tiet kohtasivat 1960-luvulla yhteisen ystävän kautta. Saman ystävän kautta heillä kummallakin on kummilapset Kanadassa. Ystävyksien tiet kohtasivat vuosikymmenten varrella useasti, vaikka vanhemmiten yhteydenpito ei ollutkaan enää niin tiivistä.

– Teija oli Ystävä isolla Y:llä. Hänellä oli aivan loistava huumorintaju, eikä hänen nauruaan unohda kukaan. Hänenlaisiaan ihmisiä ei ole enää paljoa olemassa, eikä tuollaisia ystäviä eikä persoonia enää tule.

Pirkko Mannola on joutunut menettämään viime vuosina paljon läheisiään. Rakkaiden poistuminen viereltä on saanut näyttelijättären miettimään myös omaa kuolevaisuuttaan.

– Vaikka itselläni on vaikeaa, jää häntä kaipaamaan paljon läheisiä. Paljon voimia lähiomaisille.

Teija Sopanen menehtyi vaikeaan sairauteen 78-vuotiaana.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat