Pirkko Mannola on surun jälkeen valmis uuteen alkuun

Näyttelijä Pirkko Mannola kertoo Studio55:n haastattelussa, mikä on hänen kadehdittavan ulkomuotonsa salaisuus, mitä hän pelkää vanhenemisessa ja kuinka rakkaan puolison menetyksen jälkeen on nyt koittanut aika riuhtaista itsensä kohti uutta alkua ja elämää.

Tämä joulu on Pirkko Mannolalle ensimmäinen yli neljään kymmeneen vuoteen, kun puoliso Åke Lindman ei ole läsnä. Hän kuoli maaliskuussa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

– Tämä on ensimmäinen jouluni yksin. Iso pala puuttuu nyt, kun poissa ovat sekä Åke että sairaalassa oleva äitini. Olen jouluvalmisteluissakin kovin myöhässä, en ole saanut aikaiseksi edes valoja ja muita laittaa. Tuntuu, että olen jotenkin jämähtänyt. Joulu ei tunnu samanlaiselta, kun sitä ei tee kenellekään, Pirkko Mannola sanoo hiljaa.

Täysin yksin hänen ei kuitenkaan tarvitse pyhinä olla, sillä hän viettää joulua tyttärensä miehen ja heidän vanhempiensa kanssa Veikkolassa. Aattona matka kulkee Jorvin sairaalan kautta Hietaniemen hautausmaalle.

– Harmi, että emme ole saaneet vielä Åken hautakiveä kuntoon. Toimme siihen sopivan kiven saarestamme, mutta taiteilijan täytyy vielä suunnitella Åken näköinen kokonaisuus. Hänen hautansa on niin tärkeä paikka, jossa ihmiset käyvät, ja se on meillekin pyhiinvaelluspaikka. Olemme käyneet haudalla juomassa kahvia ja syömässä bébé-leivoksia, Mannola hymyilee.

Edessä muutto uuteen kotiin

Hän pääsee uuteen, pienempään kotiinsa viimeistään maaliskuussa. Asunto sijaitsee vain korttelin päässä Mannolan nykyisestä kodista.

– Muutimme Åken kanssa vuosia sitten, mutta silloinkaan emme heittäneet tavaraa pois. Tässä on siis yli 40 vuoden edestä läpikäymistä, aivan hirveää!

Muutto on samalla Pirkko Mannolalle uuden elämän alku.

– Se on vanhasta irti ja uuteen! Muutos tekee aina hyvää. Nyt kun ole pyörinyt yksin täällä vanhassa, liian isossa asunnossa, minulla on ollut olo, että haluanko jatkaa täällä. Olen täällä jotenkin jumissa.

– Uusi asuntoni on mieleinen, ja minulla on nyt tunne, että se on ensimmäistä kertaa oma. Aloitan nyt uudelta pohjalta.

Lue koko haastatteluStudio55:n sivuilta.

MTV3 Viihdeuutiset myös Twitterissä,tutustu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat