Mainos

Pirkkala kielsi tupakoinnin omalla pihalla

Pirkkalan kunta on kieltänyt tupakoinnin luhtitalon yhden asunnon pihalla, kertoo Aamulehti. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun kunta kieltää Suomessa tupakoinnin pihalla, joka on taloyhtiön asukkaan omassa hallinnassa.

Luhtitalon toisen kerroksen asukas oli pyytänyt kuntaa tekemään asunnossaan tarkastuksen. Terveystarkastajat totesivat, että pihalla tupakoiminen toi savua kakkoskerroksen asuntoon.

Pirkkalan ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö sanoo, että tämä riittää tupakointikiellon määräämisen syyksi. Hän perustelee päätöstä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran ohjeilla.

- Ensiksi selvitetään, onko rakennuksessa jotakin, mikä voi aiheuttaa savun poikkeavan kulkeutumisen, ja onko ilmanvaihdossa ongelmia. Koska ei ollut, jäljelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tupakoinnin kieltäminen, Lepistö sanoo.

Kieltoja muistakin hajuhaitoista?

Ylitarkastaja Pertti Metiäinen Valvirasta sanoo, että tupakointi voidaan kieltää paikasta riippumatta, jos siitä aiheutuu haittaa asumiselle.

Jatkossa tämänkaltaiset valitukset tullaan käsittelemään tapauskohtaisesti. Nähtäväksi jää, valitetaanko jatkossa esimerkiksi grillauksesta tai naapurin peltojen lannoituksesta aiheutuvista hajuhaitoista.

- Tällaisten asioiden käsittely on aina tapauskohtaista. Parvekegrillauksesta ollaan yleisesti sitä mieltä, että parvekkeella ei grillata. Siksi siitä ei ole tullut valituksia.

Tampereen tupakkajupakassa päätös tupakoinnin kieltämisestä perustui Metiäisen mukaan siihen, että tupakansavu altistaa jo pieninä annoksina muun muassa syövälle.

Katso Tuula Malinin raportti Pirkkalasta

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.