Mainos

Pirkanmaalta paljastui laiton alko – jopa 20 000 litraa Virosta myyntiin

Tulli epäilee, että kolmentoista hengen porukka toimitti laitonta alkoholia asiakkaille kotiinkuljetuksella Mänttä-Vilppulan alueella. Tieto "mini-alkon" toiminnasta levisi paikallisten keskuudessa puskaradion välityksellä.

Tullin mukaan viinakaupan toiminta on alkanut todennäköisesti jo vuonna 2011. Alkoholia noudettiin Tallinnasta säännöllisesti 2-3 viikon välein. Tullista kuvaillaan toimintaa erittäin ammattimaiseksi.

Tulli alkoi viime keväänä kiinnittää huomiota porukan toistuviin reissuihin.

– Seurannan aikana tapahtuneiden kymmenen käynnin aikana alkoholia tuotiin 5300 litraa, joista 800 oli väkeviä, kertoo tullin rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen.

Kaikkiaan Tallinnaan kohdistuneita viinanhakureissuja epäillään olleen 40. Myyntiin epäillään päätyneen alkoholia mahdollisesti jopa 20 000 litraa.

Tuotteita vain omaan käyttöön

EU-maista voi tuoda tuotteita, kuten alkoholia ja tupakkaa, omaan käyttöön ilman tulleja ja veroja, kun tuo tuotteet mukanaan samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saapuu Suomeen.

– Määrät ovat olleet jokaisella kerralla erittäin suuria. Asiakkaille on toimitettu mitä tahansa viinasta lonkeroon.

Asiakkaat ovat olleet täysi-ikäisiä.

Asian johdosta on ollut kevään ja alkukesän aikana kolme henkilöä pidätettynä ja yksi vangittuna. Epäiltyjä on kolmetoista. Rikosnimikkeenä on törkeä veropetos, jonka maksimirangaistus on neljä vuotta vankeutta sekä alkoholirikos. Lisäksi muutamia epäillään laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä.

Päätekijäksi tulli epäilee paikkakuntalaista hieman alle 50-vuotiasta miestä.

Sinkkosen mukaan porukan ammattimaisuudesta kertoo myös se, että toiminnasta saatuja huomattavia tuottoja säilytettiin kassakaapissa. Turvaamistoimenpiteitä on suoritettu 40 000 euron edestä.

Tullin rikostorjunnan mukaan vastaavan mittakaavan tapauksia tulee ilmi muutamia vuodessa.

– Erityisen tyypillisiä nämä ovat maaseututaajamissa, joissa välimatkat ovat pitkiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.