Mainos

Pirkanmaalla kova taisto pois jäävien äänipotista

Pirkanmaan vaalipiirissä nykyisistä kansanedustajista paikastaan luopuu viisi edustajaa. Kilpailu vapaaksi jäävistä reilusta 30 000 äänestä on sähköistänyt kampanjointia vaalikentillä.

Painin olympiamitalisti Marko Asell taistelee itselleen osaa poisjäävien edustajien vapaaksi jättämästä äänipotista. Kilpailuetua tarjoaa vaalipäällikkö. Asellin kampanjaa luotsaa eduskunnan jättävä, useamman kauden demariedustaja Reino Ojala.

- Sillä on iso merkitys siinä mielessä, että hän on arvostettu poliitikko ja antaa luottamuksen tämmöiselle nuorelle tulokkaalle, niin totta kai sillä on iso merkitys ja kannustaa myös mua tekemään tätä työtä, Asell kertoo.

Tampereen apulaispormestariksi siirtyneen kokoomusedustaja Irja Tulosen paikalle pyrkii näyttävää kampanjaa käyvä ex-puoluesihteeri Harri Jaskari. Edesmenneestä parisuhteesta syntynyt julkinen kohu ei ole lannistanut, pikemminkin voimistanut.

- Tuntuu tosi hyvältä ja positiiviselta. 170 tapahtumaa on nyt kierretty ja paljon ihmisiä on tullut juttelemaan, paljon eri asioita. On ollut tosi hienoa itse asiassa, Jaskari luotaa.

Keskustan suuri kysymysmerkki on vaalipiiriä vaihtava Pertti Salovaara. Neljä vuotta sitten Helsingissä paikkansa lunastanut kansanedustaja on tyrkyllä Jaana Ylä-Monoselta vapautuvalle tuolille. Keskustan lista on tasaväkinen ja kovia nimiä on muitakin.

- Ei niillä millään äänillä ole mitään nimilappua päällä, että mikä nyt kuuluu kellekin. Ei siinä mitään muuta lääkettä ole tälle hommalle, kun vaan tehdä työnsä hyvin ja viestiä asioistaan selkeästi ulospäin, Salovaara painottaa

Pirkanmaan vihreiden listalta ovat poissa molemmat viime vaalien ääniharavat: Satu Hassi ja Roosa Meriläinen. Hassin tilalle eduskuntaan kesken kauden tulleen nuoren Oras Tynkkysen läpimenoa pidetään lähes varmana.

- Satu Hassin kanssa on selvä yhtäläisyys sen takia, että me molemmat ollaan puhuttu paljon tasa-arvosta ja ilmastomuutoksen torjumisesta. Roosan kanssa me ollaan samaa ikäpolvea, samassa yliopistossa opiskeltu. Puhuttu paljon työelämästä ja perustulosta. Yhtäläisyyksiä löytyy näiden molempien vanhojen ääniharavoiden kanssa, Tynkkynen sanailee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.