Pirjo Bergströmin kassi:

- varsiselleri - kesäkurpitsa - kuivattuja kanttarelleja - soijarouhetta - keltaisia linssejä - 2 ahvenfilettä - pekonia - hyla - piimää - spaghettia

Hans Välimäen ja Pirjo Bergströmin menu:

Jymypiimä

2 dl piimää 50 g soijarouhetta 2 rkl sokeria 0,5 sitruunan mehu

Sekoita ainekset keskenään ja nauti.

Kanttarellivaahto

100 g kuivattuja kanttarelleja 1 keltasipuli 25 g savukylkeä 1 dl kanalientä 2 dl kermaa 25 g voita suolaa pippuria

Freesaa sipulit, sienet ja pekoni. Lisää kanaliemi ja keitä 10 min. Lisää kerma ja aja hienoksi sekä mausta. Aja sauvasekoittimella vaahdoksi ja tarjoile rapeiden pekonilastujaen kera. Tarjoile kahdesta munanpuolikkaasta.

Spagetti -verdi

100 g kuivaa spaghettia keitettynä "al dente":ksi 1/2 kesäkurpitsa valkosipulin kynsi 2 palaa varsiselleriä 0,5 virgin oliiviöljyä suolaa pippuria

Freesaa vihannekset ja lisää spaghetti huuhtelematta, mausta ja lisää mukaan ruohosipulia, basilikaa sekä parmesania.

Voissapaistetut ahvenfileet linssimuhennoksen ja beurre blancin kera

4 ahvenfilettä suolaa pippuria 50 g punaisia linssejä sipuli 50 g pekonia valkosipulin kynsi 2 dl vettä 1 keltasipuli 2 dl valkoviiniä 2 laakerin lehteä 0,5 dl valkoviinietikkaa 100 g voita suolaa pippuria

Suolaa, pippuroi ja jauhota ahvenfileet. Pilko sipuli ja pekoni ja freessaa voissa linssien ja veden kera. Lisää vesi ja keitä n. 15 minuuttia. Kuullota sipuli ja lisää nesteet sekä keitä kunnes sipuli on imenyt melkein kaiken nesteen. Sekoita mukaan voi ja tarjoile. Paista ahvenfileet.

Lunaticsitruuna

1 sitruuna 2 dl kermaviiliä 3 rkl sokeria 1 tl vanilliinisokeria sitruunamelissaa minttua Cointreau -likööriä

Koverra sitruuna ja sekoita aineet keskenään ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat