Mainos

Piristä sisustustasi pienellä budjetilla

Kevään myötä on mukava piristää kotia pikku uudistuksilla. Tässä muutama vinkki, joilla voit elävöittää kotisi sisustusta pienellä budjetilla – ja helposti.

Kevätenergiaa kukkakimpuista

Mikään muu ei tuo keväistä tunnelmaa sisätiloihin yhtä tehokkaasti kuin tuoreet kukat. Helli kotiasi – ja itseäsi – useilla tulppaani- ja liljakukkakimpuilla, ja sijoita niitä ympäri taloa.

Sijoita kukkakimput sellaisiin paikkoihin, joissa odottaisit vähiten näkeväsi niitä. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi vessa, yöpöytä, kirjahylly tai vaikkapa kukkakranssi ovessa. Kun huomaat kukat näissä yllättävissä paikoissa, niiden virkistävä vaikutus on vielä suurempi.

Keveämmät verhot päästävät auringon sisään

Ota kaikki irti sisään pyrkivistä auringonsäteistä ja vaihda tunkkaiset talviverhosi harsomaiseen organza-kankaaseen. Jos organzan metrihinta tuntuu liian kalliilta, mikä tahansa kevyt, läpikuultava kangas ajaa saman asian. Valitse verhoihin vielä jokin kirkas kevään trendiväri, ja tuloksena on kirkas, kevyt ja ilmava vaikutelma.

Pikapiristystä taulujen paikkaa vaihtamalla

Vaihtamalla taulujen, valokuvien ja taideteosten paikkaa muutat samalla huoneen tunnelmaa. Kuvittele, miltä olohuoneesi näyttäisi, jos vaihtaisit takan päällä olevan maisemamaalauksen isoon kuvaan sinusta ja perheestäsi. Tai entäpä jos siirtäisit laatikoston päällä olevat kuvat läheisistäsi portaikon seinälle?

Jos haluat uudistusta taideteoskokoelmaasi, vaihda vain muutama kodin merkityksellisin katseenkerääjä. Näin et joudu pulittamaan omaisuuksia koko taideteoskokoelmasi päivittämisestä, mutta kotisi ilme tuntuu uudelta.

Tuunaa sisustustavaroittesi kavalkadia

Olisiko tänä keväänä aika uudistaa kotisi sisustustavaroita? Mieti, tekisikö terää hankkia vaikkapa uudet ruokapöydän tabletit tai kaitaliina. Ehkäpä voisit uudistaa tyynynpäällisiäsi ompelemalla niihin uutta särmää tuovat kangaskappaleet. Myös uudet lampunvarjostimet piristävät kummasti.

Etene sisustustavaroiden uusimisoperaatiossa yksi huone ja yksi väri kerrallaan. Voit esimerkiksi virkistää olohuonettasi lisäämällä sinne kevään vihreitä sisustuselementtejä.

Älä pelkää rohkeitakaan värivalintoja. Päämääränä on se, että huoneet tuntuvat ja näyttävät yhtä raikkailta ja eloisilta kuin miltä ulkonakin näyttää.

Löydä huonekaluille uudet paikat

Huonekalujen paikkojen vaihto on urakkana melko suuri, mutta se saa kotisi tuntumaan kertaheitolla virkistävän uudelta. Pitääksesi muutosprojektin hallittavana, etene yksi huone kerrallaan.

Uusi mööpelijärjestys kannattaa myös miettiä huolellisesti kertaalleen läpi ennen urakkaan ryhtymistä – tätä puuhaa et nimittäin halua tehdä heti toistamiseen.

Tässä muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon:

- Mieti, voisiko huoneen huonekalut järjestää jotenkin järkevämmin. Jos esimerkiksi sänky on ollut aiemmin seinää vasten, voisiko sitä siirtämällä vapautua lisätilaa vaikkapa kampauspöytää varten?

- Kuinka haluat hyödyntää ikkunoista sisään lankeavaa luonnonvaloa? Haluatko esimerkiksi sijoittaa nojatuolin ikkunan ääreen lukuhetkiä silmällä pitäen vai olisiko ikkunan edessä pienen kukkapöydän paikka?

- Sopivatko kaikki mööpelit ylipäätään huoneeseen tai ovatko ne kaikki tarpeellisia? Voisiko tämä olla oiva hetki hankkiutua eroon huoneessa olevista turhista huonekaluista?

Sisustuksen päivittämisen ei suinkaan tarvitse tarkoittaa joutumista perikatoon. Tarvetta kalliisiin toimenpiteisiin ei nimittäin välttämättä ole – tarvitset vain uuden sisustamisnäkökulman. Yritä katsoa kotiasi kevään inspiroiman mielikuvituksen kera ja anna luovuutesi hoitaa loput. Pienetkin muutokset voivat olla merkityksellisiä.

MTV3/www.hgtv.ca

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.