Piristä huonoa päivää näillä hauskoilla vinkeillä!

Kielteisiä tunteita on joskus vaikea karkottaa, kun ne ovat päässeet ihon alle. Pelkkä tahtominen ei aina riitä, kun haluat alakulosta eroon.

Kokeile näitä vinkkejä, jotka varmasti saavat hymyn huulillesi.

Nautiskele suklaasta

Suklaassa on todetusti hyviä vaikutuksia terveydelle, joten sillä on sallittua herkutella silloin tällöin. Tumma suklaa on parempi vaihtoehto kuin maitosuklaa, sillä sen kaakaoprosentti on korkeampi, eli myös terveyshyödyt ovat paremmat. Jos maitosuklaa on lempiherkkusi, älä anna omatuntosi vaivata, vaan nautiskele rauhassa.

Soita ystävälle

Paha mieli voi helpottua, kun saat purkaa tunteitasi. Hyvä ystävä osaa usein valita juuri oikeat sanat, jotka piristävät ja saavat hymyn huulillesi.

Kirjoita

Jos sinun on vaikea puhua tunteistasi, päiväkirjasta voi olla apua. Murheet tuntuvat pienemmiltä, kun saat purettua ne ulos itsestäsi. Kun murheet ovat paperilla, revi paperi ja heitä palaset menemään. Vielä dramaattisemman efektin saat aikaan polttamalla paperinpalaset.

Katso lempisarjaasi

Uppoudu täysin lempisarjaasi – aina parempi, jos se on komedia. Kunnon nauru rentouttaa ja karistaa huolet harteilta. Television katselu on hyväksi myös siten, että saat uppotua täysillä keksittyyn maailmaan, etkä tule ajatelleeksi omia murheitasi.

Lue

Lukeminen on hyvää aivojumppaa. Se on lisäksi yksi tehokkaimmista keinoista poistaa stressiä. Valitse niin hyvä kirja, ettet malta laskea sitä käsistäsi, ja ennen kuin huomaatkaan olet niin kirjan pauloissa, että kielteisistä tunteista ei ole tietoakaan – ellei sellaiseksi lasketa hyvän trillerin aikaansaamaa jännitystä.

Puhalla saippuakuplia

Kuulostaa hullulta, mutta välillä tekee hyvää innostua pienistä asioista kuin lapsi. Kuplan seuraaminen on kaiken lisäksi kiehtovaa, sillä sen pinnassa näkyy kaikki sateenkaaren värit. Seuraa katseellasi kuplan ilmalentoa, ja poksauta se hajalle, jos mielesi tekee.

Laula

Laulaminen voi olla viimeinen asia, joka mieleesi tulee, kun olet pahantuulinen. Anna lempikappaleellesi kuitenkin mahdollisuus ja hoilota täysillä mukana. Älä välitä siitä, miltä kuulostat, vaan tunnustele, miltä laulaminen tuntuu. Sehän on hauskaa!

Ota vaahtokylpy

Kylpeminen on rentouttavaa. Tee itsellesi lämmin kylpy ja lisää veteen kylpysuolaa ja tuoksuvaa kylpyvaahtoa. Kuuntele musiikkia tai lueskele lehteä ja nauti lämpivän veden rentouttavasta vaikutuksesta. Anna murheiden liota pois ja huuhtele ne viemäriin kylvyn jälkeen.

Leiki lemmikin kanssa

Tulemme usein hyvälle tuulelle, kun puuhaamme lemmikkiemme kanssa. Tuntuu suorastaan siltä, että koira osaa tunnistaa, milloin olet alakuloinen. Heitä koiralle palloa tai juoksuta kissaa lankakerän perässä. Pääasia, että nautit lemmikkisi iloisesta seurasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja