Mainos

Piratismin huikeita lukuja: Yksittäistä ohjelmalisenssiä jaettiin lähes 800 000 kertaa

Ohjelmistojen laiton jako yltää verkossa välillä hämmästyttäviin lukuihin. PcPro-sivusto kertoo Avast-tietoturvayhtiön ohjelmasta, jonka yhtä ainutta käyttölisenssiä jaettiin peräti 774 651 kertaa lisenssikoodin päädyttyä tiedostojenjakosivustolle.

Avast-tietoturvayhtiö huomasi, että sen kehittämän maksullisen Avast Pro -tietoturvaohjelman lisenssikoodia jaettiin verkossa laittomasti. Kyseinen käyttölisenssi oli myyty arizonalaiselle firmalle 14 työntekijälle. Avast päätti kuitenkin estotoimien sijaan seurata, miten pitkälle ohjelma pääsisi leviämään laittomasti.

Ohjelmalisenssi päätyi tiedostojenjakosivuille ja puolitoista vuotta myöhemmin samaa lisenssikoodia käyttävällä ohjelmalla oli 750 000 aktiivista käyttäjää kahdessasadassa maassa. Avastin mukaan ohjelma on ladattu samalla lisenssikoodilla myös Vatikaaniin kahdelle koneelle.

Avast on nyt kääntämässä piratismin markkinointimahdollisuudeksi tarjoamalla laitonta lisenssiä käyttäville henkilöille linkkiä, jonka kautta voi hankkia ohjelmasta luvallisen ilmaisversion tai maksullisen version.

Yhtiön mukaan jotkut piraattilisenssin käyttäjistä ovat jo vaihtaneet lailliseen versioon. Avastin johtaja Vince Steckler kertoo, että arizonalaisen firman lisenssikoodi on nyt vaihdettu.

- Muistutimme heitä myös siitä, että lisenssit on pidettävä suojattuina, Steckler toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.