Mainos

Piraattituoteet voi ilmiantaa netissä

Piraattituotteita valvova Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus lisää toimintaansa Internetissä. Tietoverkkoon on avattu piratismista tiedottava sivu, jonka kautta kuluttaja voi myös ilmoittaa piratismiahavainnoistaan.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen Internet-sivujen yhteyteen on liitetty Hotline-palvelu, jonne kukin voi ilmoittaa havaitsemansa piratismin. -Toivomme, että kotisivut lisäävät kansalaisten tietoisuutta piratismista ja sitä kautta myös vihjemäärän kasvua. Ilmoittajan ei tarvitse kertoa henkilöllisyyttään. Vaikka hän sen kertoisikin, sitä ei missään tapauksessa tuoda ilmi, korostaa varatuomari Antti Kotilainen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta.

Kuluttajilla on lisäksi mahdollisuus soittaa piratismivihjeet nimettömästi maksuttomaan puhelinnumeroon 0800-130230. Piraattivihjeistä on luvassa vihjepalkkioina esimerkiksi CD-levyjä.

Internetin piraattisivuilla kerrotaan muun muassa , miten kuluttaja voi tunnistaa piraattituotteen. Sivut sisältävät niin ikään piratismin tuoreimmat uutiset ja oikeustapaukset. Suomen käräjäoikeudet ovat antaneet tänä vuonna 16 tuomiota tekijänoikeusloukkauksista. Tietoon tulleiden ja kiinni jääneiden piraattitapausten määrä on ollut rajussa nousussa.

Tiedotus- ja valvontakeskuksen nettipalvelut löytyvät www.antipiracy.fi -osoitteesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.