Mainos

Piraattituontiin esitetään uusia rajoituksia

Luvattomia äänitteitä tuodaan Suomeen vuosittain kymmenien miljoonien eurojen arvosta.

Piraattitallenteiden maahantuonti halutaan saada kuriin. Tekijänoikeuksien uudistamista pohtinut toimikunta esittää, että yli kymmenen luvattoman kopion tuominen Suomeen säädettäisiin rangaistavaksi.

Piraattikopioita saa tuoda matkoilta omaan käyttöön, ja tähän asti oman käytön rajana on pidetty sataa tuotetta. Väljä tulkinta on kuitenkin mahdollistanut myös piraattikopioiden laittoman levityksen, sillä kiintiötä on hyödynnetty järjestelmällisesti. Samat henkilöt ovat tuoneet sadan kappaleen eriä jopa päivittäin, kertoo neuvotteleva virkamies Jukka Liedes opetusministeriöstä.

Liedes toimi tekijänoikeustoimikunnan puheenjohtajana. Matkailijoiden arvioidaan tuovan Suomeen vuosittain jopa 3,5 miljoonaa laitonta tallennetta, joista valtaosa on äänitteitä. Kaupassa vastaavien kasettien ja levyjen arvo olisi jopa 33 miljoonaa euroa (200 mmk), kun Suomen koko äänitemarkkinoiden arvo on noin 126 miljoonaa euroa (750 mmk) vuodessa.

-Tässä valossa yksityinen maahantuonti koettelee musiikin tekijöiden ja musiikkiteollisuuden kestokykyä, huomauttaa tekijänoikeustoimikunta. Toimikunta luovutti tänään mietintönsä tekijänoikeuksien uudistamisesta kulttuuriministeri Suvi Lindénille (kok.).

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.