Piparkakku-puolukkatorttu 21.12.2000

Toimittaja Kaarina Roininen

Pohja:


200 g piparkakkuja
75 g margariinia tai voita

Täyte:


6 liivatelehteä
1/2 dl mehua tai vettä
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 prk kevyt ranskankermaa tai kermaviiliä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
5 dl kokonaisia pakastepuolukoita
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Koristeeksi:


4 - 5 kiiviä
kokonaisia pakastepuolukoita

Pinnalle:


2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Hienonna paparkakut jauhelmaksi monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimella painelleen.
3. Sulata rasva ja sekoita se vähän jäähtyneenä piparkakkujauhelman joukkoon.
4. Painele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
5. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra vesi pois ja liuota ne kuumentaen mehun tai veden joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
6. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vanilijasokeri sekä kardemumma tasaiseksi seokseksi.
7. Soseuta lähes sulaneet puolukat sauvasekoittimella tai hiero ne siivilän läpi ja lisää seokseen.
8. Lisää joukkoon haalea liivateseos sekä lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma varovasti nostellen.
9. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.
10. Koristele pinta ennen tarjoilua kiiviviipaleilla ja kokonaisilla pakastepuolukoilla. Valmista halutessasi tortun pinnalle hyytelösokerikuorrutus; katso valmistusohje hyytelösokeri- pakkauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat