Mainos

Pinochetin terveystiedot julki

Brittiläinen tuomioistuin on määrännyt, että Chilen entistä diktaattoria Augusto Pinochetiä koskevat terveystiedot julkistetaan.

Pinochet, Augusto


Oikeuden mukaan terveystiedot voidaan lähettää diktaattorin luovuttamista vaatineisiin neljään maahan - Espanjaan, Belgiaan, Ranskaan ja Sveitsiin - sillä ehdolla, että ne säilyvät tiukasti luottamuksellisina. Näillä mailla on tämän jälkeen viikko aikaa tehdä omat esityksensä sisäministeri Jack Straw lle, ennen kuin hän päättää, palautetaanko Pinochet takaisin Chileen.

Koko prosessin aikoinaan alulle pannut espanjalainen tuomari Baltasar Garzon oli tänään tyytyväinen tuomioistuimen päätökseen. Hän sanoi haluavansa nähdä tiedot Pinochetin henkisestä ja fyysisestä kunnosta, ennen kuin päättää, uusiiko hän vaatimuksensa entisen diktaattorin uudesta lääkärintarkastuksesta. Myös chileläiset ihmisoikeusaktivistit iloitsivat tiistaina päätöksestä: Olemme yhtä askelta lähempänä sitä hetkeä, jolloin näemme Pinochetin joutuvan oikeuden eteen Espanjassa, iloitsi chileläinen ihmisoikeusaktivisti Viviana Diaz järjestönsä päämajassa Santiagossa. Kenraali Augusto Pinochet on odottanut päätöstä mahdollisesta joutumisestaan oikeuden eteen Lontoossa jo 16 kuukautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.