Mainos

Pinochetin terveys heikentynyt?

Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin terveydentila on heikentynyt äkillisesti ja perheenjäsenet matkustavat Lontooseen katsomaan häntä, Pinochetin säätiön puheenjohtaja, kenraali Luis Cortes Villa kertoi myöhään eilen. Pinochetin lähipiiriin kuuluvan chileläiskenraalin mukaan Pinochet on erittäin vakavasti masentunut. Brittien mukaan terveydentilassa ei ole tapahtunut muutoksia.

Pinochet, Augusto

-Pelkäämme, että mitä tahansa saattaa tapahtua, Cortes Villa sanoi Santiagossa pitämässään lehdistötilaisuudessa. Cortes Villan mukaan lääkärit olivat kertoneet Pinochetin pojalle Marco Antonio Pinochetille, että hänen isänsä leukemia on pahentunut huomattavasti. Chileläiskenraalin mukaan Pinochet on todella vakavasti sairas, eikä kyse ole mistään julkisuustempusta, jolla haluttaisiin taivuttaa Britannian viranomaisia vapauttamaan hänet nopeasti.

Useista sairauksista kärsivä Chilen entinen diktaattori on viettänyt jo 16 kuukautta kotiarestissa lähellä Lontoota. Päätös hänen vapauttamisestaan terveydellistä syistä on viivästynyt Belgian ja Amnesty Internationalin vetoomusten vuoksi. Pinochetin kotiarestin syynä on luovutuspyyntö, jonka espanjalaistuomari Baltasar Garzon esitti Pinochetin saamiseksi Espanjaan oikeudenkäyntiä varten.

Britannian sisäministeriön edustaja sanoi kuitenkin tänään, ettei ministeriö tiedä mistään muutoksesta Pinochetin terveydentilassa. Myös Britannian poliisi kiisti myöhemmin tiedon kenraalin terveydentilan huononemisesta.
-Hän voi hyvin, hän on terve. Häntä ei ole viety sairaalaan, sanoi poliisin tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.